TREND. Mouwen uit de jaren 80

Hét bovenstuk van dit seizoen is er een met pofmouwen. Van een klein effect voor een romantische toets aan je look tot XXL voor een ode aan de eighties: het kan allemaal volgens de topontwerpers van vandaag.

vwh

Op de catwalks van onder meer Kate Spade en Marc Jacobs droegen veel modellen een top in een elegant materiaal met bombastische mouwen. Die eerste koos voor een gestipt, meisjesachtig exemplaar in haar collectie. Ontwerpster Ulla Johnson ging dan weer voor sexy met een licht transparante top. Combineer met een denim rok om het topje de show te laten stelen en casual af te werken, ga voor een zwierige variant en soepele materialen voor een extra vrouwelijke finish. Strikjes en bloemen maken de girly look compleet.

Pofmouwen komen ook terug in jurken. Het Italiaanse modehuis Gucci, onder de creatieve leiding van Alessandro Michele, heeft een grasgroen exemplaar in de zomercollectie dat recht uit de kitscherige jaren 80 lijkt te komen. Ganni combineert pofmouwen met een witte westernjurk, terwijl Mara Hoffman speelt met een aansluitende snit met volume aan de schouders.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer