Foto: lokale politie Dendermonde

Vandalen beschadigen auto's in Dendermonde en slaan daarna politieagent gebroken neus

In Dendermonde zijn 11 wagens beschadigd. Het gaat vooral om afgebroken spiegels en ruitenwissers. Kort na de feiten kon de politie 3 personen oppakken. Tijdens de arrestatie haalde 1 van de verdachten uit naar een agent. De inspecteur heeft een gebroken neus en is een week werkonbekwaam. Die verdachte is intussen aangehouden door de onderzoeksrechter.

In de Prinskouterstraat en de Vondelparklaan in Sint-Gillis-bij-Dendermonde hebben 3 mannen 11 auto's beschadigd. "De personen wilden in de nacht van vrijdag op zaterdag nog iets gaan drinken in een café aan het station. Tijdens hun tocht van hun huis naar het café aan het station hebben ze ruitenwissers afgetrokken en spiegels afgeschopt", vertelt Patrick Feys, korpschef Dendermonde.

"Enkele buurtbewoners hebben direct de politie gecontacteerd. Op basis van hun beschrijving vonden we de 3 in het café." Maar die arrestatie verliep moeizaam. "1 van hen reageerde weerspannig en heeft 3 vuistslagen uitgedeeld aan onze collega. Hij heeft een gebroken neus en is zeker 1 week werkonbekwaam."

Geweld tegen politie blijft niet onbestraft

"Uit onderzoek bleek dat de persoon die de vuistslagen heeft uitgedeeld, ook de meeste vernieling bij de auto's heeft aangebracht. Hij is voor de onderzoeksrechter verschenen en die heeft beslist om hem aan te houden." Hij zit dus nu in de gevangenis tot de raadkamer beslist over zijn verdere aanhouding. Dat zal wellicht dinsdag zijn.

"Geweld naar agenten mag niet zomaar onbestraft blijven. We vinden het als politiedienst een krachtig signaal dat de onderzoeksrechter hem heeft aangehouden. Ik ben blij met die beslissing", laat de korpschef nog weten.

Meest gelezen