Het wordt maandag weer koppen lopen in Waasmunster.© ivan elegeert

Paasmaandag wordt weer topdag: duizenden bezoekers verwacht voor jaarmarkt

Waasmunster -

Op paasmaandag 1 april wordt het centrum van Waasmunster, de kleinste nog zelfstandige gemeente van het Waasland, weer overrompeld door duizenden bezoekers aan de aan de jaarmarkt.

Ivan Elegeert

Om 6 uur al start de rommel- en antiekmark. Er is in de voormiddag een prijskamp voor pony’s en paarden. Tussen 13 en 14.30 uur speelt ‘Stabkey 13’ in kasteelpark Blauwendael waar je tussen 9.30 en 17 uur ook de lokale Roosenbergbieren kan degusteren ten voordele van de vzw Lia, voor bijzondere jeugdzorg in Sombeke.

Van 10 tot 13 uur loopt in de oude pastorie de tentoonstelling ‘Gastvrij’ met werk van de leerlingen van de plaatselijke academie.

In de kerk staan tussen 11 en 13 uur optredens van het Romantica Ensemble, leerlingen van de Muziek Academie Ter Beuken en de Koninklijke Harmonie Sinte-Cecilia gepland en tussen 14 en 16 uur kan je in de kerk ook het Roosenbergmuseum bezoeken.

De dorpskern wordt vanaf zondag middernacht tot en met maandag volledig parkeervrij gemaakt, zelfs voor de uitbaters van de standen en de bewoners. Het gemeentebestuur raadt iedereen aan om de wagen thuis te laten en te voet of met de fiets te komen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER