© Gerrit Schuermans

© Gerrit Schuermans

© Gerrit Schuermans

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Thomas Broekema bakt de beste PXL-taart

Hasselt -

Met veel enthousiasme hebben studenten en docenten zich ingezet voor de zoektocht naar de ultieme PXL-taart. Vorige week werd iedereen uitgenodigd om deel te nemen aan deze smakelijke uitdaging. Een deskundige jury, bestaande uit Peter Nulens van Lekker Limburgs, PXL-chef Kirsten Thijs en algemeen directeur Ben Lambrechts, hebben de taak op zich genomen om de taarten te beoordelen op smaak, presentatie en originaliteit.

Gerrit Schuermans

De inzet was hoog, met een originele wisseltaarttrofee gemaakt door Makerspace van UHasselt & Hogeschool PXL en een smakelijke geschenkmand van Lekker Limburgs. Op maandagmiddag kwamen 7 PXL'ers opdagen met hun zelfgebakken taart. Afgelopen weekend waren de deelnemers druk bezig met het bakken van zeven verschillende taarten, variërend van speculoos en appel tot citroen en frangipane, en zelfs een slagroom-smurfentaart.De winnaar, Thomas Broekema, stak er met kop en schouders bovenuit met zijn winnende gateau. Thomas, een student van de SyntraPXL-opleiding chocolatier/patissier, had zijn pronkstuk gemaakt in de Xior-keuken van zijn kot. Volgens de jury was het niet enkel de presentatie die de doorslag gaf, maar ook de smaak en complexiteit van bakwijze van zijn taart. Na de bekendmaking van de winnaar trakteerde Thomas zijn mede-deelnemers en omstaanders op een stukje van zijn winnende creatie. Om zich vervolgens terug te haasten naar de gemeenschappelijke keuken van Xior-kot om alles netjes op te ruimen.De wedstrijd bracht niet alleen de culinaire talenten van de PXL'ers aan het licht, maar versterkte ook de gemeenschapszin en het plezier binnen de hogeschool. Met als vaste datum de maandag na de Hasseltse Studentenregatta is besloten om er een jaarlijks terugkerende wedstrijd van te maken. Op de foto v.l.n.r. Ben Lambrechts, Thomas Broekema, Kirsten Thijs en Peter Nulens.

https://www.pxl.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer