Eerst was er geen boot meer, nu is organisator failliet: exclusieve party valt in het water

Themabeeld© rr

Kortrijk/Harelbeke -

Het moest een exclusief feestje worden op een boot. Met top dj’s en volle frigo’s. Datum van afvaart: 9 mei. Maar nadat het eerst werd uitgesteld, is Retr’O’Lux nu definitief afgelast. De organisator, Bar’O’Lux uit Kortrijk, is failliet verklaard. Wie een ticket kocht, moet vrezen voor zijn centen.

Thierry Goeman

Een totaalconcept van muziek, gastronomie, entertainment en animatie. Met gerenommeerde dj’s als Yves Deruyter (bekend van Globe en Bonzai), Phi Phi (bekend van Extreme en Boccaccio), Greg S (Tomorrowland en Bonzai), Retro Belgica (van Retro Belgica Records), Sven Lanvin (Zillion), Dimaro (Tomorrowland), Michiel Cnudde (Retronation) en Deacon (Zuco).

Zo werd Retr’O’Lux maanden geleden aangekondigd op de professioneel gemaakte website. De kaarten vlogen de deur uit. Volgens de website 79 euro voor de goedkoopste tickets, 190 voor de duurste (met champagne). Maar er circuleerden, zo bleek, verschillende soorten tickets en ook de prijzen schommelden. Sommigen betaalden maar 40 euro, anderen 69 euro.

LEES OOK. Organisator verkoopt tickets voor feest op het water, maar plots is er geen datum en geen boot meer

Op 8 april verscheen dan plots een bericht van organisator Didier Verduyn op Facebook: “Wegens overmacht en onvoorziene problemen met de vergunningen van het schip, zijn wij genoodzaakt het event Retr’O’Lux van 9 mei 2024 in Harelbeke/Kortrijk naar een nieuwe datum in de nabije toekomst te verplaatsen.” Zelf reageerde organisator Bar’O’Lux BV niet op onze vele telefoontjes en sms-berichten. (Lees verder onder de illustratie)

Veel ticketkopers roken dan al onraad en eisten hun centen terug. Want de organisator was niet aan zijn proefstuk toe. Hij ging ruim tien jaar geleden ook al eens failliet als organisator van evenementen.

Vorige week postte hij dan nog eens een bericht waarin hij de rederij alle schuld gaf. “De rederij die de schepen verhuurt, heeft aan de organisatie geen enkele vergunning afgeleverd, zodoende dat het evenement werd afgelast.”

Feestboot op Leie

Die Nederlandse rederij zou op de Leie in Kortrijk aanmeren met een feestboot en richting Antwerpen varen met het dansende gezelschap. Maar dat contract werd op 29 maart per aangetekend schrijven opgezegd, zo blijkt.

Intussen was er al een overeenkomst met een andere Nederlandse rederij. Die eigenaar zegt dat hij van bij het eerste contact duidelijk gemaakt heeft een boot ter beschikking te hebben, maar dat die te groot is om in Kortrijk of Harelbeke aan te meren. Gent was een optie, maar daar kregen ze geen toelating van de havenmeester omdat er werken zijn. Dus was Antwerpen een alternatief. De ligplaatsen waren intussen geregeld, het feest kon dus doorgaan op latere datum. Maar het voorschot bleef uit.

De honderden mensen die een ticket kochten, vernamen intussen niets meer van de organisatie. Maar nu blijkt dat de bootreservaties geannuleerd zijn. De curator bevestigt ons dat de ondernemingsrechtbank van Gent, afdeling Kortrijk, op 23 april het faillissement van Bar’O’Lux heeft uitgesproken.

Swingersfeest

Dat geldt ook voor de andere organisaties. Bar’O’Lux organiseerde deze zomer nog meer: “Op 24 mei verwelkomen we 1.000 gasten op ons schip in Gent. We hebben iemand nodig die de vestiaire wil uitbaten. Alleen ernstige kandidaten”, lezen we op Facebook. En op 29 juni was er normaal Er’O’Lux, een grote swingersparty op een boot.

Verschillende deelnemers aan de feestjes die al kaarten hadden gekocht, hebben intussen een klacht ingediend bij de politie.

Aangifte schuldvordering

Curator Laurence Montagne zegt dat iedereen die een ticket heeft gekocht aangifte van schuldvordering kan doen via het Register Solvabiliteit op de site www.regsol.be. “Daar moeten ze een account aanmaken, het faillissementsdossier zoeken, op naam van BV BAR’O’LUX, of via het ondernemingsnummer 1005638392, het formulier invullen en het bewijsstuk opladen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen