Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen.
Volledig scherm
Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen. © X

Groet de opperpinguïn: Elon Musk drijft spot met rivalen na grote panne

De storing bij Facebook en Instagram is na anderhalf uur opgelost. Gebruikers hebben weer toegang tot de apps, bevestigde Meta-woordvoerder Andy Stone. Een “technisch probleem” lag aan de oorzaak. Elon Musk, de grote baas van X, maakte handig gebruik van de panne om de spot te drijven met zijn rivalen.

  1. Door Meta goedgekeurde advertenties verspreiden desinformatie en haat tijdens Indiase verkiezingen

    Door Meta goedgekeur­de adverten­ties versprei­den desinforma­tie en haat tijdens Indiase verkiezin­gen

    Facebook- en Instagram-eigenaar Meta heeft tijdens de verkiezingen in India politieke advertenties goedgekeurd die desinformatie verspreidden en aanzetten tot religieus geweld. De advertenties zouden gemanipuleerd zijn met artificiële intelligentie (AI). Ze werden ingediend bij Meta’s database door India Civil Watch International (ICWI) en Ekō, een community die vastberaden is de groeiende macht van grote bedrijven in te perken. Zij wilden Meta’s mechanisme om politieke, schadelijke inhoud te detecteren en blokkeren testen. Dat blijkt uit een rapport van The Guardian.
  2. KIJK. Veel schade en bloedsporen: zo ziet het Singapore Airlines-toestel eruit na turbulentie waarbij Britse man (73) omkwam

    KIJK. Veel schade en bloedspo­ren: zo ziet het Singapore Airlines-toe­stel eruit na turbulen­tie waarbij Britse man (73) omkwam

    Nadat een toestel van Singapore Airlines werd getroffen door hevige turbulentie filmt een passagier hoe het vliegtuig eraan toe is. En die beelden maken meteen duidelijk hoeveel schade de Boeing en de passagiers hebben opgelopen. Verschillende kasten zijn opengevallen of stuk gegaan en alles wat los stond, is alle kanten opgevlogen. Wat zeker opvalt, zijn de bloedsporen die achterblijven. Wie zijn riem niet vasthad, vloog met zijn hoofd tegen het plafond en weer tegen de grond.