Wie kozen de boeren?© vtm

‘Boer zkt. vrouw’ nadert ontknoping: wie kiezen boeren uit om samen op reis te gaan?

Het uur van de waarheid is stilaan aangebroken in ‘Boer zkt. vrouw’. In de aflevering van zondag waren er alvast drie keuzemomenten. En uiteraard vloeiden er heel wat traantjes. Van geluk, maar ook bij de teleurgestelde personen die door de boer huiswaarts werden gestuurd.

Tom Vets

Terwijl Branko en Robbe in Zweden al even aan het genieten waren van hun romantisch weekend, moest er bij de Vlaamse boeren nog gekozen worden. Die keuzemomenten waren pittig.

Eerst was het de beurt aan vlasboer Bert (28). Koos hij voor de uitbundige Eva of de zorgzame Melissa? Beide dames mochten overnachten op de boerderij en zorgden voor het ontbijt. “Ik heb een goed gevoel, maar ik ben benieuwd hoe Bert echt over me denkt”, zei Melissa. “Hij heeft nog niks gezegd. Het is ook lastig, want uiterlijk lijken Eva en ik op mekaar.”

Boer Bert.© vtm

Dat had Bert ook in de gaten. “Maar jullie karakters verschillen”, benadrukte hij.

“Ik ben verlegen en afwachtend. Maar van zodra dat ik me ergens goed voel, ben ik meer open en losser”, zei Melissa. Die karaktertrek had Eva ook in de gaten. “Bert geeft ons alle twee aandacht. Maar ik ben uitbundig, Melissa is het rustige type. Ik vraag me af wat Bert precies zoekt. Ik denk dat hij Melissa kiest. Zij is zo zorgzaam, hij is ook het rustige type.” Eva gaf toe dat ze het avontuur nog wou verder zetten, maar… “ik voel nog geen kriebels. Als het op de volgende date niet komt, vrees ik dat het niet zal komen.”

Eva en Melissa.© vtm

Op de vraag wie hij ging kiezen leek de boer ook geen pasklaar antwoord te hebben. “Zoek ik iemand met veel snee of net iets minder? Ik twijfel ook”, klonk het in het West-Vlaams. “Maar ik blijf bij mijn eerste gevoel. Er is iemand die het best bij me past.” Bert koos Melissa om op romantische trip te gaan, achteraf bekeken de beste keuze. Want zij wou verder gaan, bij Eva zag je twijfels.

Rebels of coquette

En ook boer Thomas (30) moest afscheid nemen van één van zijn twee logees. Rebelse Fien of coquette Amber? Maar Thomas had ook twijfels. “Ik lag vannacht nog twee uur te piekeren om alles op een rijtje te zetten. Ik heb gebeld met een maat en alles eruit te smeten. Ik wist het echt niet meer.”

Dina hoort wat Thomas beslist heeft.© vtm

“Ik ga er vanuit dat hij Fien gaat kiezen. Misschien om mezelf te beschermen”, zei Amber.

“Misschien moeten we even weg van de boerderij, om te zien wat het echt geeft”, zei Thomas. “Dat we niet meer moeten denken aan keuzemomenten. Dan kan ik meer mezelf ben. Ik ben altijd bezig op de boerderij, en heb niet de tijd alles op een rij te zetten.”

Amber en Fien.© vtm

Of Amber ook op de boerderij past was voor Thomas een raadsel. “Amber is nog kinds, Fien is al heel volwassen. Maar dat speelse vind ik wel tof”, zei hij. Amber liet voelen dat ze zich er thuis voelde en sprak al van plannen op lange termijn.

“Je bent een knappe jongen. Je bent nog beter dan ik had gedacht. Ik dacht: dat kan niet dat iemand zo zorgzaam is. Ik heb dat nog nooit bij een man meegemaakt”

Rune

Een van de twee meisjes van melkveehouder Michiel

Thomas had zijn keuze gemaakt toen Dina arriveerde. “Twee toffe meisjes met elk mooie kantjes, maar ik kies voor Amber. “Dit had ik niet verwacht”, stamelde ze. Fien had er vrede mee. “Ik zag het aankomen.”

Tranen

Melkveeboer Michiel (27) nam zijn dames mee op een laatste date. Uitstel van executie, want ook hij moest een keuze maken. Na het vertrek van Cato waren er nog twee dames over. Hij nam Rune mee voor een ritje met de cabrio en liet zo haar droom in vervulling gaan. Michiel liet niet in zijn kaarten kijken bij haar, maar zei later wel dat hij zich op zijn gemak voelde bij haar. “De aantrekkingskracht begint wel steviger te worden. Ze straalt goede energie uit.” Rune was duidelijk verliefd. “Je bent een knappe jongen. Je bent nog beter dan ik had gedacht. Ik dacht: dat kan niet dat iemand zo zorgzaam is. Ik heb dat nog nooit bij een man meegemaakt. Meestal ga ik voor bad boys, die emotioneel onbeschikbaar zijn. Dit meemaken met hem deed me beseffen dat ik zoiets nodig heb.”

Rune en Anouchka. Die laatste was erg aangedaan door de keuze.© vtm

Daarna ging hij met de sportieve Anouchka een partijtje tennissen. “Ze is een sportieve vrouw en ik vind dat aantrekkelijk”, zei Michiel. Anouchka volgde haar intuïtie. “Ik denk dat hij zijn keuze al lang heeft gemaakt en dat ik het niet ben.”

Michiel en Dina.© vtm

“Ik heb het reeds een plaats kunnen geven, mijn eindkeuze”, zei hij tegen Dina. “Ik worstel er vooral mee om iemand teleur te stellen.” Die persoon bleek effectief Anouchka.

En elders?

In Gierle vertrokken Niels en Sylvie op romantische trip naar Zuid-Tirol. De twee konden het overduidelijk goed met elkaar vinden, maar van romantiek lijkt voorlopig weinig sprake. Voor de eerste nacht van hun trip besliste Niels dan ook in het kinderbed te slapen. Hier lijkt nog veel werk aan de winkel….

Sylvie en Niels.© vtm

‘Boer zkt vrouw’, VTMGO en elke zondag om 20.00 uur op VTM
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER