iPhone Xs en de iPhone XS Max
Volledig scherm
iPhone Xs en de iPhone XS Max © REUTERS

Apple ontvangt seksisme-klachten: nieuwe iPhone te groot voor vrouwenhanden

Met hun nieuwe iPhones bevestigt Apple nogmaals dat ze inzetten op grote telefoons. Toch is niet iedereen daarmee opgezet. Sommigen vinden het formaat vrouwonvriendelijk aangezien het haast onmogelijk is om de smartphone met een kleinere vrouwenhand te bedienen.

86 reacties

  • Anthony Vandooren

    6 jaar geleden
    Oei? En ik die dacht dat vrouwen en mannen gelijk waren.. -_- Stopt er een beetje mee zeg, tis gewoon belachelijk aant worden
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    En de belangrijkste klanten, in de leeftijd van 9 tot 12 met hun nog onvolgroeide handjes, worden ook gediscrimineerd.
  • Erwin Elskens

    6 jaar geleden
    En de term "seksisme" wordt gewoon verder uitgehold tot het helemaal geen betekenis meer heeft. Apple heeft ook kleinere modellen...en er zijn ook andere merken...wat is het probleem???
  • Gerd Peeters

    6 jaar geleden
    Je ziet er soms lopen met precies een tablet aan hun oor. Geef mij dan maar mijne motorola, precies goed.
  • Jean West

    6 jaar geleden
    Er zijn al tientallen smartphone's van diverse merken die groter zijn dan 6 inch moeten ze daar dan ook niet klagen of is het omdat het Apple is.
  1. Onze tech-journalist test een namaak Apple Watch Ultra van 22 euro: “Hopelijk bezorgt het plastic bandje ons geen allergische reactie”
    PREMIUM
    Getest

    Onze tech-journalist test een namaak Apple Watch Ultra van 22 euro: “Hopelijk bezorgt het plastic bandje ons geen allergi­sche reactie”

    De Apple Watch Ultra, de meest veelzijdige smartwatch van het Amerikaanse merk, kost net geen 1.000 euro. Een smak geld. Wie niet zoveel over heeft voor een multifunctioneel horloge kan het daarom verleidelijk vinden om voor de - laat het ons subtiel zeggen - minder dure en vrij ‘gelijkaardige’ Chinese versie te gaan. Die kost amper 22 euro. Maar hoe goed werkt zo’n namaakexemplaar? Onze tech-journalist Kenneth Dée probeerde het uit: “We meten zelfs een hartslag bij een banaan.”
  2. KIJK. Man gered door iPhone 14 na zwaar ongeluk: recente technologie verzendt locatie van autowrak naar hulpdiensten

    KIJK. Man gered door iPhone 14 na zwaar ongeluk: recente technolo­gie verzendt locatie van autowrak naar hulpdien­sten

    Na een zwaar verkeersongeluk raakt deze man zo zwaar gewond dat hij de hulpdiensten niet kan verwittigen. Door recente technologie ‘weet’ zijn iPhone 14 dat de auto is gecrasht en stuurt die vervolgens automatisch de locatie door naar de hulpdiensten. Ook al is er geen bereik in de regio, de exacte coördinaten worden via satellietcommunicatie verzonden. De hulpdiensten kunnen door die nauwkeurige informatie snel reageren en vinden het slachtoffer op een diepte van 121 meter in een afgrond: “Hij zat daar vast, zonder enige uitweg. Wie weet wanneer, en óf we hem ooit hadden gevonden.”