© Ivo Meulemans

Stalker beweert dat hij kindje verwacht met vermeend slachtoffer: “We zijn samen naar gynaecoloog geweest”

Is Tom H. (39) uit Vosselaar een fantast? Of spreekt hij de waarheid? De man riskeert drie jaar celstraf voor de belaging van een gezin uit Vosselaar. Maar hij beweert dat hij samen met de dochter een baby verwacht.

Ivo Meulemans

De waslijst aan betichtingen waarvoor Tom H. uit Vosselaar zich dinsdag moest verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Turnhout was niet min: mondelingen en schriftelijke bedreigingen, woonstschennis, het toebrengen van slagen en verwondingen, verboden wapendracht, belaging en het beschadigen van anders onroerende goederen.

De man kwam tussen juli en september 2014 in het oog van de storm. Hij zou toen herhaaldelijk een familie uit Vosselaar hebben lastig gevallen. De feiten begonnen volgens de burgerlijke partij nadat de relatie tussen dochter L. (25) en de beklaagde was afgesprongen. Volgens de ouders hadden de twee zelfs nooit een relatie gehad. Tijdens een huiszoeking vond de politie een wapenverzameling.

Kassei door ruit van auto

“De beklaagde zorgde voor terreur. Hij bracht rode verf aan in hun straat, bekladde de toegangspoort van de woning, vernielde de bedrijfspoort en reed in het holst van de nacht met zijn brommer met veel lawaai door de straat”, zei meester Dirk Vliegen. “Bovendien belde hij de ouders en hun dochter ’s nacht op met verschillende gsm-toestellen.”

De advocaat vroeg 9.681 euro schadevergoeding voor de ouders, 10.980 voor de dochter en 7.182 euro voor hun bouwbedrijf. Ook de moeder van een ex-vriend van L. moest het ontgelden. Op een nacht gooide Tom H. een kassei door de voorruit van haar BMW. “Mijn cliënte heeft weken met de daver op het lijf geleefd”, zei haar advocaat. “Ik vraag 2.588 euro schadevergoeding.”

Bij zijn vrijlating kreeg Tom H. een contactverbod opgelegd met de ouders en de dochter. “Maar deze man weet niet van ophouden. ‘Ik schiet door je rotte kop’, sms’te hij naar de vader. In september van dit jaar volgde een nieuwe klacht van de dochter”, zei aanklager Stephanie Joncheere. “Ik eis een celstraf van drie jaar. De beklaagde moet in behandeling voor zijn agressie-, drank- en drugsprobleem.”

Tom H. kwam met een andere versie. “L. en ik zijn nog steeds een koppel. We verwachten in februari ons eerste kindje. We zijn samen naar de gynaecoloog geweest”, beweerde hij. “We zijn zelfs verloofd. Op het gemeentehuis van Vosselaar weten ze dat.”

Toen de rechter wilde weten wanneer hij het meisje voor het laatst had gezien, antwoordde hij: “Vorige week maandag. Ze is me toen thuis komen opzoeken, want ik draag een enkelband.”

Meester Dominique Peeters vroeg voor een deel van de feiten de vrijspraak. “De ouders vinden mijn cliënt te min voor hun dochter. Maar wie kwam hem in de gevangenis bezoeken? En wie bezorgde hem alcohol toen hij in een ontwenningskliniek zat? Juist, het meisje”, zei de advocate. “Ze heeft zelfs een tijdje bij hem verbleven. Maar telkens ze klacht indient, is mijn cliënt de pineut, want dan heeft hij het contactverbod geschonden.”

“Heeft mijn cliënte hem alcohol bezorgd? Is ze zwanger van hem? Dat staat niet in het dossier”, zei meester Vliegen. “Mijn cliënte verwacht samen met haar nieuwe vriend een baby. Uit angst durft ze niet naar de rechtbank komen.”

Tom H. zou ook samen met twee minderjarigen een man uit zijn woning in Vosselaar hebben gelokt en afgeranseld. “Klopt niet”, zei hij. “Ik heb de man bevrijd van de twee daders.” Vonnis: 19 december.