© Zimmo

Legendarische discotheek Reflex staat te koop: zo ziet het er nu uit vanbinnen

Er is behoorlijk wat belangstelling voor het pand in Westerlo waarin de voormalige discotheek Reflex gevestigd was. Het notariskantoor dat de verkoop organiseert kreeg al meerdere vragen om inlichtingen en een aantal geïnteresseerden heeft het pand ondertussen al bezocht. Op foto’s is te zien hoe de ontmantelde discotheek er nu uitziet.

Marc Peeters

Bijna dertig jaar lang was de Reflex één van de populairste discotheken in de provincie. Meer dan een jaar geleden sloot de legendarische nachttent de deuren voor renovatiewerken, maar tot een heropening kwam het nooit. Nu staat het ontmantelde pand te koop, geïnteresseerden kunnen van 6 tot 14 februari online een bod uitbrengen.

© Zimmo

Concrete aantallen zijn er niet, maar op de website zimmo.be werd de pagina met de foto’s van het complex al meer dan 10.200 maal bekeken. “Uiteraard zitten daar heel veel nieuwsgierigen tussen maar er is zeker effectieve belangstelling”, klinkt het op het notariaat.

Zwembad

De foto’s tonen aan dat in het gebouw al een reeks afbraakwerken zijn uitgevoerd. Het voormalige discotheekgebouw en het verloederd achterliggend terrein met zwembad wordt vanaf 6 februari online verkocht in de huidige staat. De instelprijs is vastgelegd op 470.000 euro.

Diverse investeerders toonden al belangstelling, maar ook het gemeentebestuur van Westerlo is geïnteresseerd. De nieuwe absolute CD&V-meerderheid denkt dat gebouw aan de Boskant een nieuwe functie kan krijgen als ontmoetingsplaats voor de jeugd en tal van verenigingen, “als het prijskaartje aanvaardbaar is.”

(Lees verder onder de foto)

© Zimmo

“Beetje hypocriet”

Maandag komt het dossier op de gemeenteraad. N-VA-Westerlo, dat tot vorige maand deel uitmaakte van het schepencollege, is alvast sceptisch. “We vinden het een beetje hypocriet”, zegt gewezen raadslid Pascal Kwanten. “CD&V heeft de boot altijd wat afgehouden rond jeugdinfrastructuur en nu tijdens de eerste echte gemeenteraad van de nieuwe legislatuur komen ze zelf met een voorstel dat ze door enkele jongeren laten lanceren. We gaan dit met argusogen volgen. Niet alleen omwille van de prijs, maar we vragen ons ook af of de locatie wel zo geschikt is. Misschien zijn er in de buurt van het gemeentehuis en de sporthal betere mogelijkheden.”

De onlineverkoop loopt tot 14 februari via het platform BIDDIT. Iedereen kan de online bieding op de voet volgen, maar enkel de notaris kan zien wie er biedt. Zo blijft de procedure vertrouwelijk.

© Zimmo

© Zimmo

© Zimmo

© Zimmo

© Zimmo

© Zimmo

© Zimmo

© Zimmo

© Zimmo

© Zimmo

© Zimmo

© Zimmo

© Zimmo

© Zimmo

© Zimmo

© Zimmo

© Zimmo

© Zimmo

© Zimmo

© Zimmo

© Zimmo

© Zimmo

© Zimmo

© Zimmo

© Zimmo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer