© Archief

Hardleerse tractordief moet vrezen voor twee jaar cel

Een 30-jarige Lummenaar hangt twee jaar celstraf boven het hoofd voor het plegen van vier diefstallen en het vervalsen van een nummerplaat. Hij verscheen dinsdag in de Hasseltse rechtbank nadat hij op 3 februari 2015 ervan door ging met tractor in Sint-Truiden. De politie kwam de man op het spoor nadat de eigenaar een tip kreeg over waar zijn landbouwvoertuig stond.

GeHo

De verdachte heeft volgens het parket nog meer op zijn kerfstok. Hij maakte onder meer een fiets buit aan een fietsenstalling van een school in Herk-de-Stad. Daarnaast ontvreemdde hij enkele bussen olie, een werfradio en een leidingperser van zijn vroegere werkgever. Ook maakte de Lummenaar, die eerder al meerdere keren veroordelingen opliep, waaronder 14 keer voor de politierechtbank, een nummerplaat na. Tot slot ging hij er samen met een kompaan nog vandoor met een graafmachine in Heist-op-den-Berg. Via het trackingsysteem wist de politie het toestel terug te vinden in Lummen.

Tegen de Lummenaar, die de diefstal van de graafmachine ontkende, vorderde het parket twee jaar cel en acht maanden tegen zijn kompaan. De hoofdverdachte stelde dat het nu veel beter met hem gaat en dat hij vroeger in de put zat. Door te werken in een restaurant betaalt de betichte nu zijn schulden af.

Vonnis op 20 februari.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer