Doelpuntenkermis: Atlético Madrid smeert Sevilla in eigen huis bijna forfaitscore aan

Atlético Madrid heeft met overtuigende cijfers de topwedstrijd op het veld van Sevilla gewonnen. De Madrilenen kwamen 0-5 voor in het Estadio Mestalla, maar Sevilla kon in het slot nog milderen tot 2-5. Yannick Ferreira-Carrasco zat niet in de selectie bij de bezoekers.

svar

Atlético Madrid, de nummer twee in La Liga, stond een op papier moeilijke verplaatsing te wachten naar het terrein van nummer zes Sevilla. Grote problemen ondervond de équipe uit de hoofdstad echter niet. Diego Costa opende de score na een halfuur, vlak voor de rust zorgde Griezmann voor de 0-2. Diezelfde Griezmann legde er na de pauze nog twee in het mandje (waaronder een strafschop), ook Koke pikte zijn doelpuntje mee. Zo stond het met nog tien minuten te gaan maar liefst 0-5, maar Sevilla kon dankzij Sarabia en Nolito toch nog de eer redden. Het werd uiteindelijk 2-5. Atlético Madrid staat zo weer iets steviger op plek twee en heeft nu zeven punten voorsprong op stadsgenoot Real Madrid, het volgt ook op zeven punten van competitieleider Barcelona. Sevilla blijft zesde.