© Google Street View

Celstraffen tot 18 maanden voor gewelddadig incident aan danscafé

De Antwerpse strafrechter heeft Salah H. (22) en Mohamed C. veroordeeld tot respectievelijk vijftien en achttien maanden cel voor een gewelddadig incident aan een danscafé in Antwerpen. De tweede was daarbij herhaaldelijk met zijn wagen op een vriendengroepje ingereden. Salah H. werd eerder dit jaar nog tot twaalf jaar cel veroordeeld voor een moordpoging.

jvo

De beklaagden, die in de Volkswagen Golf van Mohamed C. zaten, kregen het op 6 maart 2016 aan de stok met een groepje vrienden voor danscafé Den Bonten Os in de Bredastraat. Wat de aanleiding was, is nooit helemaal duidelijk geworden. Vast staat wel dat Salah H. uitstapte en slaags raakte met enkele mannen uit het groepje. Hij had ook een verkeersbord losgetrokken en dat naar een auto gegooid.

Ook Mohamed C. liet zich niet onbetuigd en was volgens een getuige herhaaldelijk op het vriendengroepje ingereden. Een van hen belandde daarbij op de motorkap, maar kwam er zonder zware verwondingen vanaf.

Agressieprobleem

Mohamed C. ontkende dat hij kwaadwillig op het groepje was ingereden. Hij was enkel naar zijn kameraad gereden, zodat hij hem in de auto kon sleuren en wegrijden. De belagers van zijn vriend hadden zich echter tegen hem gekeerd: ze hadden tegen zijn wagen geschopt en een raam verbrijzeld.

Salah H. werd naast dat incident ook nog vervolgd, omdat hij op 6 maart 2016 een autobestuurder met een balk had geslagen, toen die hem had aangemaand om wat sneller de straat over te steken. De beklaagde erkende dat hij met een agressieprobleem kampt. Hij werd in april tot twaalf jaar cel veroordeeld, omdat hij een kameraad een zestal messteken had gegeven na een ruzie over een boete.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER