© rr

Inwoners mogen nieuw gemeentelogo kiezen

Het nieuwe gemeentebestuur

van Grobbendonk wil een nieuwe wind doen waaien door het gemeentehuis. “Daarbij hoort

ook een nieuwe huisstijl en een nieuw logo”, weet burgemeester Marianne Verhaert (GiB).

mph

De inwoners van Grobbendonk en Bouwel mogen het logo zelf kiezen uit twee mogelijkheden die door het bestuur werden geselecteerd. Voor de ontwerpen ging het gemeentebestuur aankloppen bij een gespecialiseerd bureau. Aan de ontwerpen kleeft uiteraard een verhaal. “Het eerste logo toont de kracht van het samengaan van twee elementen. Die ­overlappen, versterken en houden elkaar in evenwicht, net zoals de gemeente en het OCMW, maar ook de deelgemeenten Bouwel en Grobbendonk”, legt burgemeester Marianne Verhaert uit. “De icoontjes zijn ‘markers’, die vandaag in heel wat digitale toepassingen gebruikt worden om een plaats aan te duiden. Het laat zien dat Grobbendonk zijn plaats op de kaart vast en zeker verdiend heeft.”

De oranjerode vorm staat voor passie, vurigheid, creativiteit, ­gedrevenheid en vooruitstrevendheid “Het lichtblauwe straalt dan weer rust, natuur en vertrouwen uit. De kleur is ook een verwijzing naar het water in onze gemeente.”

G & D

Het tweede logo toont twee elementen die evenwichtig op elkaar inspelen. De twee elementen verwijzen ook naar een schakel tussen het grootse verleden van Grobbendonk en de mooie toekomst die de gemeente tegemoet gaat. Met het punt waar de elementen samenkomen als het heden, het hier en nu. In de twee vormen zijn de G en de D te herkennen, de twee belangrijkste letters uit Grobbendonk.

Stemmen kan u doen door een formulier in te vullen op de website van de gemeente Grobbendonk. Belangrijk: enkel de inwoners van Grobbendonk, deelgemeente Bouwel en ook de personeelsleden van het lokale bestuur kunnen een stem uitbrengen. Per ­inwoner of personeelslid is ook maar één stem geldig. Stemmen kan tot en met één mei.

www.grobbendonk.be