Net als in Herenthout (foto) heeft Herentals nu op iedere begraafplaats een sterretjesweide met sterretjesboom, terwijl de stad ook een sterrenregister heeft geopend.© RR

Ouders kunnen hun sterrenkindje laten registreren

Herentals -

In Herentals is het voor ouders die hun kindje voor of kort na de geboorte hebben verloren ook mogelijk om de naam van dit sterrenkindje in een sterrenregister te laten opnemen. Daarbij krijgen ze ook de mogelijkheid om een lintje op te hangen in een van de sterretjesbomen.

De drie begraafplaatsen van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven beschikken sinds kort over een sterretjesweide waar kindjes die nog tijdens de zwangerschap zijn overleden, een laatste rustplaats kunnen krijgen. Op die weides staat ook een speciale sterretjesboom, waar de rouwende ouders hun sterrenkindje kunnen herdenken door een lintje aan een tak te knopen. Dat lintje krijgen ze van het stadsbestuur en mogen ze zelf versieren.

Herentals heeft in navolging van heel wat andere gemeentes en op expliciete vraag van Groen nu ook een sterrenregister geopend. Daarin kunnen ouders hun verloren kind registreren, waarna ze een symbolische akte en lintje krijgen. Dit kan hen sterken bij het rouwproces. Die registratie kunnen ze online doen via onderstaande website, waarna ze akte en lint per post ontvangen, of via het stadsloket bij de dienst burgerzaken in het administratief centrum. Daarvoor moeten ze dan wel vooraf een afspraak maken. (ho)

www.herentals.be/sterrenregister

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Herentals