Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Eden Hazard flirt weer met Real Madrid

Eden Hazard.Beeld REUTERS

Eden Hazard (27) kiest zijn momenten. Goed wetende dat zijn dossier in Madrid nog altijd boven op de stapel ligt, lanceerde hij een nieuwe 'kom mij toch halen'.

Een aanvoerder op een wolkje, na 8 goals en 3 assists in 10 wedstrijden voor Chelsea, meldt zich vandaag aan bij de Rode Duivels in Tubeke. Een speler die met het hoofd nog altijd bij Madrid zit. De vragen gaat Hazard niet uit de weg. 

"Soms sta ik op met de gedachte dat ik wil vertrekken", vertelde hij zondag in Southampton. "Op andere dagen denk ik dat ik beter zou blijven. Het is een moeilijke beslissing. Ik ben 27 nu, straks word ik 28. Het kan mijn laatste grote transfer worden. Real Madrid is voor mij nog altijd de beste club in de wereld. Daar ga ik niet over liegen. Het is mijn kinderdroom. Ik wil niet elke dag over Real praten, maar ik denk dat we snel over mijn toekomst zullen samenzitten. Als je een droom hebt, wil je die waarmaken."

Telefoontje is beloofd

Duidelijker kan hij niet zijn. Zelfs de slechte start van Real schrikt hem niet af. Uitspraken die ze in de Spaanse hoofdstad graag zullen lezen. Hazard weet zijn momenten immers te kiezen - toeval is het niet. Bij Real staan eerstdaags de eerste meetings gepland over de transferwinter en -zomer. Op het bureau van CEO José Angel Sánchez ligt Hazards dossier nog altijd bovenaan, samen met dat van Neymar en Kylian Mbappé - minder haalbaar. De doelpuntenleemte die Ronaldo liet, is groter dan ingeschat. Of Hazard de man is om dat gat te plamuren? In zijn huidige vorm wel.

'Real Madrid is voor mij nog altijd de beste club in de wereld. Het is mijn kinderdroom'
Eden Hazard

De entourage van de Rode Duivel mag sowieso een nieuw telefoontje verwachten. Die belofte maakte Real na de saga deze zomer. De Koninklijke deed hem een voorstel, maar Chelsea hield kordaat alles af. Onderhandelingen op clubniveau vonden nooit plaats. Nu Hazard dichter bij het eind van zijn verbintenis komt (nog anderhalf jaar) wordt hij interessanter. De prijs daalt en hijzelf heeft alle touwtjes in handen. Als hij niet wil bijtekenen, is Chelsea haast verplicht hem in de etalage te zetten.

Tussen het geflirt door houdt Hazard de deur voor Chelsea open. Zijn gezin voelt zich opperbest in Londen en hij amuseert zich te pletter onder Sarri. Er lopen geen formele contractgesprekken.