In alle leeftijdsgroepen blijft het gebruik van de smartphone stijgen, maar bij de 18- tot 24-jarigen heeft de groei bijna zijn limiet bereikt. "Zo goed als elke jongvolwassene bezit nu een smartphone. Vijf jaar geleden ging het nog om 59%. Het toestel dient vooral om korte video's te bekijken.
Volledig scherm
PREMIUM
In alle leeftijdsgroepen blijft het gebruik van de smartphone stijgen, maar bij de 18- tot 24-jarigen heeft de groei bijna zijn limiet bereikt. "Zo goed als elke jongvolwassene bezit nu een smartphone. Vijf jaar geleden ging het nog om 59%. Het toestel dient vooral om korte video's te bekijken. © Thinkstock

Smartphone is nieuwe tv: 4 op de 10 jongeren kijken dagelijks filmpje op gsm

Voor het eerst hebben we meer smartphones dan laptops. Meer dan acht op de tien Belgen beschikken nu over een slimme telefoon. Van de jongvolwassenen maakt zelfs 96% gebruik van een smartphone. Ze kijken vooral videofilmpjes op hun toestel. De smartphone is daarmee de nieuwe televisie geworden.

4 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    Hun Smartphone verslaving is beangstigend.
  • Peter Nols

    5 jaar geleden
    Het is eerder het einde van het lineair kijken, iets wat ik zelfs als zestiger al lang niet meer doe, men kan ook nog altijd vanaf zijn smartphone streamen of casten naar een TV-scherm. Onbegrijpelijk dat er nog mensen uren verliezen met lineair kijken ipv vlug de interessantste item uit te pikken.
  • Ronny Cockuyt

    5 jaar geleden
    Naar een film kijken op je smartphone is ook wel niet zeer aangenaam,de meeste mensen willen een groot tv scherm om naar films te kijken.
  • Daniel Corstjens

    5 jaar geleden
    Jazeker,ook voor de oudere generatie! Zo kunnen wij ook eens naar het nieuws kijken ipv ons heel leven op het werk door te brengen!
  1. PREMIUM

    Transparan­te kinmaskers: Sympathiek, maar echt veilig zijn ze niet

    Altijd sympathiek als je de ober vriendelijk naar je ziet lachen. Niet onlogisch dus dat de doorzichtige mondmaskers - die gezichtsuitdrukkingen zichtbaar laten - in zwang zijn bij winkeliers en horecapersoneel. Veilig zijn ze evenwel allesbehalve. Uit de mondmaskertest die deze krant liet uitvoeren, bleek dat al en nu roept ook viroloog Marc Van Ranst op om ze niet meer te gebruiken. "Deze transparante maskers sluiten onvoldoende goed aan op het gezicht en zijn niet goed genoeg om anderen te beschermen. Gebruik ze daarom niet", zo zegt hij. Doordat het 'mouth shield' op de kin steunt, sluit het niet aan tussen de ogen en de neus. Het schild is ook vrij klein. Zodra de drager ervan zijn of haar mond opent, is de neus niet langer bedekt. Horeca Vlaanderen benadrukt dat zij hun personeel van bij de start van de heropening hebben aangespoord om correcte maskers te gebruiken. "De verplichte, bedekkende mondmaskers, zo staat er omschreven in onze richtlijnen", zegt Matthias De Caluwe. (BCL)
  2. Cadeautje van 65 miljoen voor ex-minnares: Koning Felipe wil sjoemelende vader Juan Carlos naar Dominicaanse Republiek verbannen
    PREMIUM
    Royalty

    Cadeautje van 65 miljoen voor ex-minnares: koning Felipe wil sjoemelen­de vader Juan Carlos naar Dominicaan­se Republiek verbannen

    Het rijk van de Spaanse koning Juan Carlos (82) is bijna uit. De bon vivant die meer dan duizend minnaressen had, een buitenechtelijk kind verwekte en op olifanten ging jagen, dreigt uit het koninklijk paleis verbannen te worden. Hij kreeg 88 miljoen euro smeergeld op een Zwitserse rekening en liet grote sommen cash geld naar Spanje komen. Hoe kwam Juan Carlos aan al dat geld, wat heeft hij ermee gedaan en hoe reageren de Spanjaarden op dit nieuwe schandaal?