Danny Vanderhoven opent volgende week nieuwe zaak ‘De Griffie’

Topkok Danny Vanderhoven opent donderdag 30 november samen met zijn vrouw Ineke Dols hun nieuwe zaak ‘De Griffie’. Dat gebeurt in het statige pand waarin vroeger de jeugdrechtbank gehuisvest was in de Bampslaan in Hasselt. Twintig couverts en een ‘chef’s table’ voor zes, een enorm wijnrek en een open keuken. “Ik wil eindelijk tussen mijn gasten koken”, zegt Danny.

dj

Is de jacht op nieuw sterrendom bij deze ingezet? “Het deed alleszins raar toen onze naam, voor het eerst in zes jaar, niet op de lijst van Michelin stond. Ik ga er niet als een zot achteraan. We willen vooral slagen na de episode ‘Ter Hills’. Mislukken is geen optie.”

Met ‘De Griffie’ wil Danny terug naar de basis: een vers dagaanbod zonder kaart en een beperkt aantal plaatsen voor wie echt wil genieten. “We gaan zelf aan de mensen vertellen wat er aangeboden wordt. Mensen kunnen voor individuele gerechten gaan, maar ook voor ‘foodsharing’. Het stoorde me enorm dat ik in een kleine, gesloten keuken verstopt zat met zelfs dichtgeplakte ramen. Er was nauwelijks contact met de gasten en dat miste ik, zowel als zij. Daarom kook ik vanaf nu letterlijk tussen de mensen. Ineke of ikzelf komen ook persoonlijk uitleg geven over de gerechten en we geven ook advies over de wijnen die daar het best bij passen, want we hebben in ‘De Griffie’ een unieke wijncollectie. Tenzij de klanten zelf een keuze uit de wijnwand willen maken, dat kan natuurlijk ook. We bieden een uitgebreid assortiment van topwijnen aan aanvaardbare prijzen, van 30 tot 200 euro per fles. Vanaf donderdag 30 november verwelkomen we hier graag meerwaardezoekers met een passie voor wijnen en gastronomie. ‘De Griffie’ is open van maandag tot en met vrijdag voor lunch en diner. Het weekend reserveren we voor privéfeesten op maat.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer