© BVdl

Hart boven Hard deelt suikerhartjes uit aan Carrefour

Enkele leden van het burgerinitiatief Hart boven Hard Kempen voerden zaterdag actie op de parking van supermarkt Carrefour in Turnhout. Ze vroegen meer aandacht voor een menswaardig leven.

De organisatie Hart boven Hard verenigt burgers die zich zorgen maken over de besparingen van de regeringen in ons land en gekant zijn tegen een economische kijk op de samenleving. Leden van Hart boven Hard Kempen vatten zaterdag post op de parking van Carrefour aan de Parklaan in Turnhout. Ze vroegen daar aandacht van artikel 23 van de grondwet waarin staat dat iedereen recht heeft om een menswaardig leven te leiden, iets waar de volgende regering werk van zou moeten maken.

“We bieden mensen die hun winkelkarretje terugbrengen aan om een pakketje 'rechten van artikel23' te kopen, omdat ze die van de huidige regering niet krijgen, in ruil voor het geld uit hun winkelkarretje. Hart boven Hard geeft daar graag enkele suikerhartjes bij”, zegt Carola Van Hove van Hart boven Hard Kempen uit Turnhout.

De Nederlander Hans van Deurzen gaf vijftig cent uit zijn winkelkarretje af. “Hoewel ik in Nederland woon, steun ik dit initiatief”, vertelt de man die zaterdag kwam winkelen bij Carrefour.

BVDL