Als de koningin in de buurt is, gaan heel wat telefoons de lucht in.© Karel Hemerijckx

Waarom je geen selfie mag maken met Filip en Mathilde

Maaseik -

Een koninklijke selfie met Mathilde voor op je Instagram? Dat kan niet zomaar. Twee toeschouwers mochten dat dinsdag aan den lijve ondervinden in Maaseik.

Mark Dreesen en Yannick Cams

Koning Filip en koningin Mathilde waren dinsdag te gast in Maaseik. Na een bezoek aan middelbare school Mosa-RT en Integra, een centrum voor geestelijke gezondheidszorg, was het stadhuis de laatste halte van het koningspaar.

Voor ze het gulden boek van Maaseik tekenden, maakten Mathilde en Filip uitgebreid tijd om handjes te schudden en een babbel te slaan met de toeschouwers op het marktplein. Overal in de rij gingen de mobiele telefoons hoog de lucht in. Maar een selfie maken met de koning en de koningin is blijkbaar niet de bedoeling. Toen twee mensen in het publiek hun rug draaiden naar de vorsten, maanden veiligheidsagenten hen met een kordate duw aan om geen selfie te maken.

© KH

“Het is uiteraard niet wettelijk verboden om een selfie te maken van het koningspaar, maar we proberen dat wel zo veel mogelijk te vermijden”, legt een woordvoerder van het paleis uit. “Dat zorgt er immers voor dat de vorsten niet meer in gesprek kunnen gaan, omdat iedereen enkel met zijn telefoon bezig is. Daarom komen de veiligheidsagenten op zo’n moment weleens tussen, maar boetes delen we daar uiteraard niet voor uit. Een gewone foto nemen kan wel. ”

© KH

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer