Voetbal

Atlético trekt felbevochten Super Cup naar zich toe

▶ Atlético-spits Diego Costa was een constante gesel voor de Real-defensie.Beeld AFP

De traditionele opener van het Europese seizoen bracht meteen een topper tussen stadsrivalen Real en Atlético. Na een harde strijd en verlengingen mocht Atléti meteen zijn eerste prijs van het seizoen bijschrijven.

De wedstrijd was nog geen minuut oud toen Diego Costa al voor de openingsgoal zorgde. De Spanjaard zette zich door tegen Sergio Ramos en schoot de 0-1 hard in het kleinste gaatje naast keeper Keylor Navas.

Die voorsprong bleef echter niet lang op het bord staan. Nog voor het halfuur bracht Karim Benzema de bordjes weer gelijk. Na een lange rush van Gareth Bale op rechts, leverde die een perfecte voorzet af, die aarzelde niet en kopte de bal langs Atlético-keeper Jan Oblak.

De Koninklijke had het beste van het spel en bleef Atléti onder druk zetten, maar vond voor de rust geen gaatje meer. Ook in de tweede helft geraakte Real niet door de spijkerharde defensie van zijn stadsgenoten, tot Diego Godin in de fout ging bij een corner.

De Uruguayaanse verdediger speelde na een duel met Benzema de bal met de hand, de Poolse scheidsrechter Szymon Marciniak twijfelde niet en wees naar de stip. Kapitein Sergio Ramos trapte de strafschop koelbloedig naast Oblak voor de 2-1.

Comeback Atlético

Real leek de wedstrijd onder controle te hebben, tot tien minuten voor tijd Juanfran zich doorzette op de rechterflank na een foutje van Marcelo. De rechtsachter zette voor, Navas sloeg naast de bal en Costa was Carvajal te snel af om zijn tweede van de avond binnen te tikken.

Beide ploegen probeerden nog binnen de reguliere tijd de overwinning naar zich toe trekken, maar een goal viel niet meer.

In de toegevoegde tijd kwam er dan toch een winnaar uit de bus. Na slecht ontzetten van de Real-defensie, nam Saul Niguez de bal heerlijk in één tijd op de slof en trapte de bal onhoudbaar voorbij Navas. Drie minuten later deed Koke met de 2-4 helemaal de boeken toe na een mooie aanval.

In de tweede verlenging was Real niet meer bij machte nog een vuist te maken. Na dertien gewonnen Europese finales op rij, moest Real dan toch zijn meerdere erkennen in stadsrivaal Atlético.