Na klachten over welzijn bewoners: minister stuurt Zorginspectie naar rusthuis Wijtschate

© PTB

Vlaams Welzijnsminister Jo Vandeurzen heeft een team van de Zorginspectie naar het woon- en zorgcentrum Sint-Medard in Wijtschate gestuurd. Onze krant meldde enkele weken geleden al op basis van getuigenissen dat er een loopje wordt genomen met het welzijn van de bewoners.

Volgens getuigen wordt er in Wijtschate bespaard op onder meer medisch materiaal, bedlinnen en onderhoud. Sommige demente bewoners zouden zijn opgesloten in hun kamer of vastgebonden in hun bed.

“Dit bericht komt als een donderslag bij heldere hemel”, is te horen bij het kabinet-Vandeurzen. “Over het bewuste WZC is vorig jaar maar één klacht binnengekomen. Dat is eerder weinig.”

De minister heeft daarom de Zorginspectie naar West-Vlaanderen gestuurd. Die zal dinsdag nog een verslag opmaken, waarna de directie van Sint-Medard haar visie mag geven. “Daarna wordt een remediëringsplan opgesteld, dat door het Agentschap Zorg en Gezondheid wordt opgevolgd”, is te horen. In het allerslechtste geval kan de procedure tot sluiting leiden.

LEES OOK. Voorzitter OCMW weerlegt klachten en lanceert meerjarenplan

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen