Treinreizigers ondervinden in vakantie hinder door werkzaamheden

Nieuws
Treinreizigers moeten tijdens de meivakantie rekening houden met vertragingen en omrijden, omdat er op verschillende plaatsen aan het spoor of op stations wordt gewerkt.
anp
zondag 28 april 2024 om 04:42
Afbeelding
beeld anp

Het treinverkeer rondom Tilburg ligt twee volle weken stil, omdat er wordt gewerkt aan het spoor tussen de stad en Breda en tussen Tilburg en Vught. Er rijden vervangende stop- en snelbussen, maar reizigers moeten rekenen met een half uur extra reistijd.

Ook het treinverkeer van en naar Zwolle wordt tijdelijk gestaakt, van maandag tot en met woensdag, omdat er een viaduct wordt aangelegd. Zwolle vormt een belangrijk knooppunt voor het verkeer naar de noordelijke provincies. Donderdag en vrijdag rijden er geen treinen tussen Zwolle en Kampen en tussen Zwolle en ‘t Harde. Ook daar worden vervangende bussen ingezet.

Vanaf maandag tot en met zaterdag zijn er ook werkzaamheden op en rond Amsterdam Centraal en Amsterdam Bijlmer. De NS raadt reizigers in Amsterdam aan met de metro te gaan of vanaf andere plaatsen via Amsterdam Zuid te reizen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Meer dan duizend Hamasleden behandeld in Turkse ziekenhuizen

Meer dan duizend leden van de militante Palestijnse groepering Hamas zijn behandeld in Turkse ziekenhuizen, zei de Turkse president Erdogan maandag. Hij herhaalde ook zijn standpunt dat Hamas een 'verzetsbeweging' is.

Afbeelding

Philips en AkzoNobel stijgen in AEX na koopadviezen

Zorgtechnologieconcern Philips en verffabrikant AkzoNobel behoorden maandag tot de stijgers in de AEX-index. De bedrijven profiteerden van een koopadvies.

Afbeelding

Aantal veroordeelden dat wacht op celstraf flink opgelopen

Het aantal veroordeelden dat hun straf in vrijheid mag afwachten, is in een paar maanden tijd opgelopen van ongeveer 1800 naar ruim 2600. De helft van hen heeft een celstraf gekregen tussen de een en veertien dagen, schrijft demissionair minister Franc Weerwind (Rechtsbeschermi..

Afbeelding

Hamas: geen contact meer met bewakers vier Israëlische gijzelaars

De gewapende vleugel van Hamas, de Al Qassam-brigades, heeft geen contact meer met de strijders die vier Israëlische gijzelaars bewaken, meldt de beweging op Telegram.

Afbeelding

Zeker een iemand afgevoerd door politie bij protest UvA

Bij het pro-Palestijnse protest bij de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam (UvA) is zeker een man afgevoerd door de Mobiele Eenheid, ziet een ANP-verslaggever ter plaatse.

Afbeelding

Hotels Parijs weer goedkoper in aanloop naar Olympische Spelen

Hotels en woningverhuurders in Parijs verlagen hun prijzen weer na eerdere flinke verhogingen. Met de prijsstijgingen hoopten zij te profiteren van de Olympische Spelen, die in juli en augustus in de Franse hoofdstad worden gehouden.