Remco Evenepoel met lokale held Mikel Landa in Ronde van het Baskenland: “Uitdagend parcours tegen sterk deelnemersveld”

© BELGA

Remco Evenepoel is maandag bij de start van de Ronde van het Baskenland (2.UWT) de blikvanger bij Soudal Quick-Step. De Belgische kampioen krijgt onder meer de steun van de ervaren Spanjaard Mikel Landa, vorig jaar runner-up.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

Soudal Quick-Step officialiseerde vrijdag zijn equipe voor de Ronde van het Baskenland. Speerpunt Evenepoel is in de Spaanse rittenkoers niet aan zijn proefstuk toe en won er het jongerenklassement in 2022. Dit seizoen behaalde hij al vier overwinningen en eindigde hij als tweede in het algemene klassement van Parijs-Nice.

“Ik kijk ernaar uit om weer te koersen in het Baskenland”, zegt Evenepoel in een vooruitblik bij zijn ploeg. “Het is een prachtig gebied waar ik al met veel plezier heb gereden. Zoals altijd wordt het een uitdagend parcours tegen een sterk deelnemersveld. Ik kijk er vooral naar uit om met Mikel te koersen in zijn thuisregio, omdat ik weet dat de lokale fans kenners zijn met een passie voor het wielrennen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Naast Evenepoel en Landa rekent Soudal Quick-Step op de Brit James Knox en William Junior Lecerf, Pieter Serry, Gil Gelders en Louis Vervaeke. “We hebben een heel sterke ploeg, met Remco en Mikel en een paar jonge jongens maar ook een paar ervaren helpers”, blikt sports director Klaas Lodewyck vooruit. “De Ronde van het Baskenland is een zware koers, een van de moeilijkste van het seizoen en je moet de hele tijd goed opletten en op je best zijn om te rijden voor een topresultaat. We zijn klaar om alles te geven om een zo goed mogelijk klassement te behalen.”

De Ronde van het Baskenland telt zes ritten en eindigt zaterdag 6 april in Eibar. Een individuele tijdrit van 10 kilometer in Irun schiet de koers maandag op gang. Vorig jaar ging de zege naar tweevoudig Tour-winnaar Jonas Vingegaard. De Deen is er ook nu weer bij, naast onder andere Primoz Roglic, Simon Yates, Richard Carapaz, Juan Ayuso, Mattias Skjelmose, David Gaudu en Carlos Rodriguez.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen