© Faroek

Politie op zoek naar verdachte van gewelddadige poging tot carjacking

In het VTM-programma Faroek deed de politie dinsdagavond een oproep naar getuigen naar aanleiding van een poging tot carjacking op de Borsbeeksebrug in Berchem. Een onbekende man duwde er een vrouw met geweld uit haar auto maar slaagde er niet om de auto te starten. Hij ging ervandoor, maar het slachtoffer bleef getraumatiseerd achter.

dvd

De feiten deden zich voor op 13 april. Het slachtoffer kwam toen van school en stapte in haar auto. Ze legde haar spullen weg en was nog even met haar smartphone bezig. “Op dat moment klopte er iemand op het raampje”, getuigt ze aan VTM-journalist Faroek Özgünes. “Hij zei dat hij van de politie was en gebood me om uit te stappen.”

Het slachtoffer vroeg om legitimatie, maar de man stapte in en zette zich op de passagiersstoel. Hij begon het slachtoffer te betasten, waarschijnlijk op zoek naar de autosleutel. Ze is daarop beginnen roepen, maar wanneer de man met zijn hand in zijn vest ging, dacht ze dat hij een wapen wilde trekken. Het slachtoffer wilde uitstappen, maar zat nog vastgeklikt. De verdachte heeft dan haar gordel losgemaakt, het slachtoffer is uitgestapt en de man is op de bestuurdersstoel gaan zitten.

© Faroek

Ondertussen was hij erin geslaagd om de sleutel van de auto buit te maken, maar hij wist niet hoe hij de auto moest starten. “Hij was erg verward”, aldus het slachtoffer. “Mogelijk ook omdat het een automatische auto is en er dus maar twee pedalen waren.”

Op de beelden van een bewakingscamera is te zien hoe de man minutenlang probeert, maar het uiteindelijk opgeeft en wegwandelt. Het slachtoffer bleef getraumatiseerd achter. “Vooral door de betastingen. Ik dacht dat hij het op mij gemunt had, en niet op mijn auto”, getuigt ze. “Ik ben nog steeds heel angstig en was twee maanden arbeidsongeschikt. Hij heeft me zo’n trauma bezorgd dat ik hem meteen zou herkennen.”

De man is door verschillende camera’s gefilmd. Enkele minuten vóór de feiten was hij samen met een vrouw uit tram 9 gestapt. Daarna hingen de twee nog een tijdje rond aan de tramhaltes. De verdachte is stevig gebouwd, kalend, heeft een pokdalig gezicht en een stoppelbaard. Hij droeg een donkere vest met opvallende tekening op de rug, een donkere pet, een jeansbroek en sportschoenen. Hij sprak Nederlands maar is waarschijnlijk van vreemde origine.

De vrouw heeft lang donker haar en droeg een zak van Aldi. Ze droeg een witte jas, een zwarte broek, sportschoenen met roze accenten en een donkere handtas.

Hebt u meer informatie over dit feit? Bel dan de speurders op 0800/30.300 of mail naar opsporingen@police.belgium.eu.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER