HLN
Volledig scherm
© HLN

Vervecken over beperkter veldritprogramma Van der Poel en Van Aert: "Misschien moeten we daar gewoon trots op zijn"

VeldrijdenDe Wereldbeker veldrijden trapt dit weekend af zonder Mathieu van der Poel. Wout van Aert geeft straks forfait voor drie van de acht Superprestigemanches, in de DVV-trofee mist hij zelfs vijf van de acht crossen. Zijn de klassementen niet meer belangrijk? Het systeem lijkt op zijn laatste benen te lopen.

9 reacties

  • Alexi Sikova

    6 jaar geleden
    veldrijden is gewoon een dorpssport.
  • eric maier

    6 jaar geleden
    Vervecken overdrijft weeral enorm. Waarom zou het DVV regelmatigheidscriterium zwaar getroffen zijn ? Dit geeft kans aan de rest van de renners die dan niet overheerst worden door 2 topatleten van buitencategorie. Je gaat meer andere winnaars krijgen, en iets meer strijd in het klassement. Supporters houden van de 2 toppers maar willen ook wat anders dan pure dominantie.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Drie klassementen voor twee veldrijders. Dat kan niet blijven duren.
  • ronny cuypers

    6 jaar geleden
    Het is toch hun goed recht om minder startgeld te verdienen. Dan is er mogelijk wat over om de mindere goden eerlijk te vergoeden.
  • glenn wouters

    6 jaar geleden
    Dus Monique, die mannen laten crossen liggen (dus startgeld) omdat ze op korte tijd een kapitaal willen verdienen. En Nys reedt alle crossen om zijn fans en de organisatoren te plezieren. Die vroeg dus geen startgeld zeker? Beetje vreemde denkwijze me dunkt.