Vrouwelijke cipier ontslagen omdat ze relatie heeft met ‘duikbootmoordenaar’

© AFP

In de Deense hoofdstad Kopenhagen is een vrouwelijke cipier ontslagen uit de gevangenis van Vestre omdat ze een relatie was begonnen met Peter Madsen (47), de zogenaamde duikbootmoordenaar. Madsen zit er zijn straf uit voor de moord op de Zweedse journaliste Kim Wall (30).

ehu

De 40-jarige cipier, moeder van twee zonen, werd ontslagen uit de gevangenis van Vestre omdat ze een relatie had aangeknoopt met de voor moord veroordeelde Peter Madsen. “We hebben vaak met elkaar gepraat”, vertelt de vrouw in Ekstrabladet. “Het was moeilijk om ermee op te houden. Toen hij overgeplaatst werd, vroeg ik of hij me zou schrijven.”

De twee schreven constant brieven naar elkaar en die brieven werden ontdekt door het personeel. Daarop werd de vrouw op staande voet ontslagen. Op de vraag van een journalist of ze effectief verliefd is op de moordenaar, kan ze moeilijk antwoorden. “Ik weet het niet”, klinkt het.

De Deense uitvinder Peter Madsen kreeg in april levenslang gekregen voor de zogenaamde duikbootmoord op de Zweedse journaliste Kim Wall. Hij ontkende haar vermoord te hebben, maar gaf wel toe dat hij na haar dood haar lichaam in stukken had gesneden en gedumpt had om uit de problemen te blijven.

LEES OOK. Uitvinder kan gruwelijke details van ‘duikbootmoord’ op journaliste zelf niet aan: “Het was verschrikkelijk”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen