Direct naar artikelinhoud
Belgisch voetbal

Club Brugge-supporters in opspraak door antisemitische gezangen

De 2-1 overwinning van Club Brugge tegen rivaal Anderlecht werd ontsierd door antisemitische gezangen bij een deel van de club-aanhang.Beeld Photo News

Fans van Club Brugge hebben na de thuiswedstrijd tegen Anderlecht eerder dit seizoen antisemitische liedjes gezongen. De ploeg reageerde al door een aantal betrokken supporters stadionverbod op te leggen: “Dit gedrag hoort niet thuis in onze club.”

De feiten dateren al van 26 augustus jongstleden, toen Club Brugge aartsrivaal Anderlecht thuis met 2-1 versloeg. Uit een video die vandaag op de website van La Dernière Heure verscheen, blijkt dat de vreugde om de gewonnen wedstrijd bij enkele aanhangers van blauw-zwart aanleiding was om schokkende antisemitische gezangen in te zetten.

“Mijn vader zat bij de commando’s, mijn moeder zat bij de SS. En samen verbranden ze Joden, want joden die branden het best”, valt er onder meer te horen.

Stadionverboden

Club Brugge zegt dat het daags na de feiten al reageerde op de wansmakelijke spreekkoren. Op aangeven van andere supporters  en stewards trad de voetbalploeg op tegen de betrokken fans. “Club identificeerde zelf ettelijke personen die meezongen en gaf hen proactief burgerrechtelijke stadionverboden”, klinkt het.

De ploeg distantieert zich nadrukkelijk van de spreekkoren. “Club Brugge veroordeelt dit gedrag ten stelligste”, laat de ploeg weten. “Dit gedrag hoort niet thuis in onze club.” 

 Het parket liet in een reactie weten het proces-verbaal van de politie af te wachten.