De familie en vrienden van Jori en Wouter kijken reikhalzend uit naar de opening van het nieuwe café.© yjs

Jori (33) en Wouter (51) zijn klaar voor opening van ‘De Gouden Poort’: “We willen meer zijn dan een gewoon café”

Sint-Niklaas -

Vanaf aanstaande zaterdag vloeit er opnieuw bier door de tapkranen van café ‘De Gouden Poort’ op de hoek van de Grote Markt en de Nieuwstraat in Sint-Niklaas. Het duo wil hun zaak uitbouwen tot een sociaal geëngageerd muziekcafé en steekt van wal met hun ‘Vrolijke Vatentocht’.

Yannick Joos

Eind februari maakten ereschepen Wouter Van Bellingen (51) en neef Jori Rotthier (33) bekend dat ze het voormalige café Veronica op het Sint-Niklase zouden overnemen. De twee doopte de zaak opnieuw om tot De Gouden Poort, de naam die het café in het verleden al decennialang droeg.

LEES OOK. Wouter Van Bellingen (51) en neef Jori (33) brengen café ‘De Gouden Poort’ terug naar de Grote Markt: “Een naam als een klok in Sint-Niklaas”

Op een goede maand tijd werd het interieur van de zaak aangepakt en zo zit De Gouden Poort wederom in een fris en tegelijk authentiek jasje. “We moeten onze vrienden en familie bedanken voor al het harde werk dat ze hier de voorbije weken hebben geleverd”, aldus Jori en Wouter. “We hebben zelf een nieuwe vloer gelegd, de toiletten zijn vernieuwd en ook de ledverlichting, stoelen en tafels zijn nieuw. We mogen stellen dat het authentieke karakter van de zaak nog versterkt is door de aanpassingen die we hebben doorgevoerd.”

Muziekcafé

Jori en Wouter willen van De Gouden Poort een echt muziekcafé maken en lanceren iedere vrijdag een muzikaal concept. “Zo is er iedere maand onder ruimte voor een vrijdagavond vol hiphop, elektrische muziek en voorzien we in optredens van uiteenlopende bands en genres”, aldus het duo.

“Vrijdag wordt onze uitgesproken muziekdag. We hebben geïnvesteerd in een kwalitatieve muziekinstallatie zodat bands hier zorgeloos en laagdrempelig hun ding kunnen doen. We krijgen nog steeds dagelijks aanvragen binnen om hier te mogen komen optreden, maar onze muzikale kalender zit nu al vol tot maart volgend jaar.” (Lees verder onder de foto)

De Gouden Poort opent aanstaande zaterdag de deuren.© yjs

De zaakvoerders hebben inmiddels ook een crowdfunding opgestart om met de hulp van de Sint-Niklazenaren budget in zamelen om zo nog meer beginnende bands podiumkansen te geven. “Met het ingezamelde geld willen we bijkomende bands boeken en de muzikale ervaring in ons café en onze stad verrijken”, vertelt Jori.

‘Vrolijke Vatentocht’

Het muzikale elan gaat al meteen van bij de opening aanstaande zaterdag van start met de Vrolijke Vatentocht, waar op initiatief van Jori en Wouter nog zeven andere horecazaken uit de binnenstad aan deelnemen en muzikaal talent verwelkomen. “We voorzien in alle deelnemende zaken ook in alcoholtesters, zodat muziekliefhebbers zichzelf kunnen testen en zo ook op een verantwoorde manier weer terug thuis geraken”, klinkt het.

LEES OOK. Vrolijke Vatentocht brengt livemuziek in acht cafés in binnenstad: “Hoog tijd dat Sint-Niklase horeca weer nauwer gaat samenwerken”

De Gouden Poort opent de deuren op maandag en dinsdag van 11 tot 23 uur, op donderdag 10 tot 23 uur, op vrijdag van 11 tot 1 uur en zaterdag van 16 tot 1 uur.

“Op woensdag en zondag zijn we gesloten, maar vooral op zondag willen we lokale verenigingen de kans geven om hier te vergaderen of om het café zelf uit te baten”, zegt Wouter. “We zijn ook in gesprek met een sociale organisatie om hier ook mensen met een handicap werk aan te bieden. We willen ook in dat opzicht meer zijn dan een gewoon café.”

Meer info via de Facebookpagina van De Gouden Poort.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER