Tijdens de uitreiking van de Golden Globes droegen vrouwen zwart om de seksuele intimidaties in Hollywood aan de kaak te stellen.
Volledig scherm
Tijdens de uitreiking van de Golden Globes droegen vrouwen zwart om de seksuele intimidaties in Hollywood aan de kaak te stellen. © AFP

Maar liefst 94% van vrouwen in Hollywood waren slachtoffer van seksuele intimidatie

#MeTooNiet minder dan 94% van de vrouwen die in de filmindustrie in Hollywood werken werden al slachtoffer van seksuele intimidatie, zo blijkt uit een rondvraag.

9 reacties

  • Zjos Peeters

    6 jaar geleden
    En 92% deed het om hogerop te geraken...
  • piet devlieger

    6 jaar geleden
    Wat ik me wel afvraag is hoe het komt dat de meesten eerst 15 of 20 jaar wachtten eer ze dat bekend maakten. Eerst de carrière opbouwen waarschijnlijk en beroemd worden - zie hoe goed ze allemaal bevriend waren en bleven met Weinstein - en dan plots herinneren ze zich bepaalde feiten. Selectief geheugenverlies waarschijnlijk op bepaalde momenten.
  • Steven PIENS

    6 jaar geleden
    En toch hebben ze allemaal voor hun carrière gekozen. Vreemd, dat eens "afgedankt" door de filmindustrie wegens te oud, ze met hun verhalen naar buiten komen.
  • Mark Klaver

    6 jaar geleden
    Wie verplichtte hen om daar op in te gaan??
  • Jef Lois

    6 jaar geleden
    En waarom kwamen die vrouwen daar dan niet onmiddelijk mee naar buiten als het zich voor deed of gingen ze toen voor een rol bekendheid roem en geld en nu ze dat hebben komen ze zogezegd met hun klachten naar buiten! Raar volgens mij zijn ze zelf dan zeer huichelachtig en mede schuldig van dit in stand te houden. Ik kan er geen medelijde mee hebben.