Hattrick voor Tobias Lund Andresen: Deen sprint in Ronde van Turkije naar derde ritzege, voor Timothy Dupont

De Deen Tobias Lund Andresen (Team dsm-firmenich PostNL) heeft zaterdag de zevende etappe in de wielerronde van Turkije op zijn naam geschreven. Hij haalde het na 125,4 km tussen Cesme en Izmir, met onderweg een klimmetje van derde categorie, in een massasprint voor Timothy Dupont (Tarteletto - Isorex) en de Spanjaard Manuel Penalver (Team Polti Kometa). Met Sacha Weemaes (Bingoal WB) als vierde finishte er naast Dupont nog een Belg in de top vijf.

De Nederlander Frank van den Broeck, ploegmaat van Lund Andresen, blijft leider.

Jorunn Vannoorden
Bron: BELGA

De Australiër James Whelan (Q36.5 Pro Cycling Team) en de Eritreeër Natnael Berhane (Beykoz Belediyesi Spor Türkiye) kleurden de etappe met een lange ontsnapping, maar op 5 km van de streep waren ze eraan voor de moeite. De verwachte massasprint kwam er, al werd de voorbereiding wel ontsierd door een valpartij. De 21-jarige Andresen was duidelijk de snelste en behaalde zo zijn derde ritzege van deze week. Hij won eerder etappes vier en vijf. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De rituitslag.

Morgen/zondag eindigt de 59e editie van de Ronde van Turkije met een rit over 105,4 km met start en aankomst in Istanboel. De Nederlander Frank van den Broeck - die vrijdag de koninginnenrit won - begint daaraan met een voorsprong van vier seconden op zijn eerste achtervolger Kudus. Vorig jaar won de Kazach Alexey Lutsenko. Er staan geen Belgen op de erelijst.

Met Lander Loockx (TDT-Unibet) staat er één Belg in de top tien. Hij is zesde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer