Direct naar artikelinhoud
Muzieknieuws

Aretha Franklin krijgt thuis palliatieve zorg

Aretha Franklin.Beeld EPA

Volgens een bron dichtbij Aretha Franklin is de zangeres momenteel thuis in hospicezorg. Dat heeft de bron gezegd tegen CNN. Maandag kwam het bericht naar buiten dat de gezondheid van Franklin hard achteruit gaat en dit laatste nieuws bevestigt dat.

The Queen of Soul, die al jaren strijdt tegen kanker, wordt omringd door haar familie, die gevraagd heeft om gebeden en privacy.

Veel fans en collega's hebben geschokt gereageerd op het nieuws dat het slecht gaat met de gezondheid van soullegende Aretha Franklin. Er wordt massaal gehoor gegeven aan de oproep van haar familie om "gebeden in deze moeilijke periode".

"Ik bid voor de Queen of Soul'', twitterde Mariah Carey, die in 1988 met haar optrad.

Twitter bericht wordt geladen...

Chance the Rapper postte een huilende emoji gekoppeld aan een video van Franklins epische optreden op de 2015 Kennedy Center Honors ceremonie, waar ze Carole King eerde door haar nummer '(you make me feel like) A Natural Woman' te zingen. Beelden van dat optreden, waarbij niet alleen King, maar ook toenmalig president Barack Obama en zijn vrouw Michelle tot tranen toe werden geroerd, gingen de wereld rond.

Twitter bericht wordt geladen...

Missy Elliott, Ciara, Paula Abdul en Carnie Wilson behoorden tot de talrijke beroemdheden die zich aansloten bij de eerbetonen en gebeden voor Franklin. Ook Hamilton-maker Lin-Manuel Miranda sloot zich aan bij wat hij omschreef als "de melkweg van gebeden voor Aretha''.