Organisatoren en laureaten samen in de Braembib.© JAA

Davidsfonds koestert jong Schotens schrijftalent

Schoten -

Davidsfonds Schoten blijft in samenwerking met de lokale bibliotheek jeugdig schrijftalent stimuleren en belonen. Zopas vond de proclamatie plaats van de jaarlijkse ‘opstelwedstrijd’.

Maart was jeugdboekenmaand en die gelegenheid greep Davidsfonds Schoten aan voor haar jaarlijkse schrijfwedstrijd. Met het thema ‘Sport en Spel’ gingen meer dan 150 jonge deelnemers aan de slag. Ze mochten hun fantasie en schrijftalent de vrije loop laten.

De achtkoppige jury die al deze opstellen gelezen en zorgvuldig gewikt en gewogen heeft, was verrast door het creatieve schrijftalent in de Schotense basisscholen. Laureaten Solweig Beyens, Noor Van Hoorde, Manoe Sampers, Helena Malcorps, en de winnaars Liv Yaramis en Jannes Lambrechts werden uitgenodigd op een plechtige prijsuitreiking. Ze werden gastvrij ontvangen in de bibliotheek van Schoten.

Magda Segers van Davidsfonds Schoten spreekt de jonge pennen toe.© JAA

De nieuwe bibliothecaris Ellen Van Tichelt had voor elk van de ‘jonge pennen’ lovende woorden en maakte het publiek enthousiast met de voorgelezen fragmenten. Naast een welgemeend applaus, ontvingen ze ook een mooie zak vol prijzen dankzij de sponsors bakkerij Dellafaille, Standaard Boekhandel, Mamys, Pandava en de bibliotheek van Schoten.

Organisator Magda Segers van Davidsfonds Schoten leidde alles in goede banen. Niet alleen de schrijvers gingen met een goed gevoel naar huis. Ook Davidsfonds Schoten kan terugblikken op een geslaagde editie van de schrijfwedstrijd en is ervan overtuigd dat de toekomst van Schotens schrijftalent verzekerd is. (jaa)

© JAA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners