VIDEO. Straten in Lanaken staan blank na hevige hagelbui: bestuurders moeten noodgedwongen stoppen

Momenteel staan meerdere straten in en rond Lanaken blank door een stevige regen- en hagelbui. In een filmpje is te zien hoe enkele bestuurders zich naar de zijkant van de rijbaan moeten begeven door de grote hagelbollen die uit de lucht vallen. De problemen zouden weliswaar nog meevallen. De brandweer is uitgerukt. Elders in Limburg is het voorlopig nog kalm.

ppn

In de Houtblookstraat in Genk is zondagmiddag de bliksem ingeslagen op een grote dennenboom. Ook in Nederlands Limburg heeft het noodweer lelijk huisgehouden. De brandweer moest zondagmiddag op diverse plaatsen uitrukken om de wateroverlast te bestrijden. Straten stonden blank en kelders waren ondergelopen, zei een woordvoerder.

© 112MeldingenLimburg

Zondagnamiddag mogen we stevig onweer verwachten. Lokaal kunnen de onweders gepaard gaan met hagel en aanzienlijke hoeveelheden regen die tot wateroverlast kunnen leiden. Zondagavond en -nacht moeten we nog geruime tijd rekening houden met regen- en onweersbuien. In de loop van de nacht zou het droger en rustiger moeten worden met opklaringen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer