ANTWERPEN LIVE. Volg hier het nieuws uit de stad Antwerpen

Antwerpen -

Wat gebeurt er in Antwerpen? In deze live krijg je een overzicht van het belangrijkste nieuws uit de stad en de districten. Bovenaan kan je naar de ATV-livestream kijken.

red
Emilia Kerstens

Koper gevonden voor 'de schande van Boom': "Toren van Braem zal blijven staan"

Het ooit zo prestigieuze vastgoedproject werd in oktober vorig jaar ontruimd en afgesloten door aanhoudende problemen met de stabiliteit en brandveiligheid. Sindsdien staat de vervallen toren volledig leeg, maar daar komt binnenkort verandering in. Er is namelijk een koper gevonden en de verkoop wordt volop voorbereid. "Dit is belangrijk voor ons", zegt Booms burgemeester Jeroen Baert (N-VA). "Een leegstaand gebouw is altijd een aantrekpool voor inbrekers of krakers en het is vervallen." Het is nog niet duidelijk wat de koper met het gebouw zal doen, maar volgens de burgemeester blijft de toren wel behouden.
Lees hier meer over de Toren van Braem.

Paul Hendrickx

Koreaans restaurant Seoul Club House vervangt Hard Rock Café op Groenplaats 


Op de oude locatie van het Hard Rock Café op de Groenplaats komt een nieuw Koreaans restaurant. "Seoul Club House zal Koreaanse specialiteiten aanbieden zoals Korean fried chicken en rijstgerechten. Daarnaast wordt het een ontmoetingsplek voor jongeren die na het eten nog iets willen doen. Zo zal er onder andere een karaokebar zijn en enkele biljarttafels", zegt mede-eigenaar Laurens Lam. Het restaurant maakt deel uit van de internationale Takumi-keten en zal vanaf augustus klanten verwelkomen.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER