ADVIES. Hoe verzorg ik mijn haar het best tijdens de wintermaanden?

© Shutterstock

De regen en de kou, kortom de winter, heeft een impact op ons kapsel. BV-kapper Jochen Vanhoudt weet wat je kunt doen om je lokken ook tijdens deze maanden optimaal te verzorgen.

vwh

In de winter is het een goed idee om je lokken even te laten bekomen van de zomer en het najaar, waarin de zon meer en feller schijnt. De reden is simpel: na de rechtstreekse blootstelling aan zonlicht, wordt je haar immers een pak droger.

Klaar voor de kou

Je kunt je kapsel klaarmaken voor de koudere maanden van het jaar met een rijkere shampoo en dito conditioner, die je haar weer soepeler moeten maken. Gebruik deze producten tot je merkt dat je haar weer sneller vet wordt. Dat is een teken dat je opnieuw kan overschakelen op je vertrouwde gamma van producten.

Vaarwel statische elektriciteit

Een vervelend neveneffect van de winter, is dat je in het seizoen sneller last krijgt van statische elektriciteit. Dat komt omdat de lucht kouder is. En hoe lager de vochtigheidsgraad, hoe stugger het haar en hoe meer kans op statische elektriciteit. Vooral mensen met fijn haar hebben hier last van omdat hun haartjes licht zijn en makkelijker omhoog komen. Voorkom een Einstein-kapsel door een druppeltje olie op de haarlengtes aan te brengen en zo het effect te minimaliseren. Geen haarolie in huis? Gewone conditioner helpt ook. Absoluut niet doen: het haar bevochtigen. Dan raakt het uit model. Je kunt nog meer doen om zwevende sprietjes te voorkomen. Kies voor een borstel met natuurlijke haartjes om je lokken te kammen. Een houten exemplaar met varkenshaar, bijvoorbeeld, is een topkeuze. Laat synthetische kleding bij voorkeur links liggen – dat is om problemen vragen.

Keuze van de redactie