Johan Van Overtveldt kroop afgelopen zaterdag achter de dj-tafel op de nieuwjaarsreceptie van de N-VA.
Volledig scherm
Johan Van Overtveldt kroop afgelopen zaterdag achter de dj-tafel op de nieuwjaarsreceptie van de N-VA. © BELGA

"Absolute limiet bereikt voor belasting op kapitaal", vindt Van Overtveldt na invoering effectentaks

België heeft de "absolute limiet bereikt" wat betreft belastingen op kapitaal. Dat zei minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) tijdens zijn openingstoespraak bij het nieuwsjaarevenement van beursuitbater Euronext Brussel. Eerder op de dag keurde de Kamercommissie Financiën de invoering van een heffing op effectenrekeningen goed.

46 reacties

  • Dany Herman

    6 jaar geleden
    Velen zouden zich beter onthouden van commentaar,ik betaalde op 300 Euro dividend ongeveer 160 Euro belasting en ook nog eens btw en incasso en als 300 Euro het groot kapitaal is Inkomsten op meerdere huizen of studentenkoten zijn niet belast en bij renovatie brengen ze dit in als kost terwijl ze in feite niets betalen
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Als Van Overtveldt op de proppen komt mensen hou uw geldbeugel in de gaten want voor je het weet is hij bezig met plunderen . Nooit meer nva.
  • Stefanie van Dijk

    6 jaar geleden
    Volgens mij kun je na de halve zin al stoppen: absolute limiet bereikt voor belasting. Als ze nu eerst een het geld wat binnenkomt fatsoenlijk uitgeven in plaats van bonussen voor mensen die ze niet verdienen en prestige projecten waar niemand op zit te wachten! Bijvoorbeeld wegenbelasting moet naar infrastructuur en niet iemands bankrekening op de Malediven!
  • james vroman

    6 jaar geleden
    Absolute limiet ? het moet nog beginnen ..wacht maar in 2019...
  • Jan Jansens

    6 jaar geleden
    Het gaat over ocharme 550€ tax op 500 000€ en onze minister schreeuwt moord en brand. Nog maar eens een bewijs hoe deze man denkt. Van mijn brutoloon gaat meer dan 40% af en als ik na de winkel ga mag ik op alles nog eens 21% btw betalen. Als er iets het hoogst belast word dan is het wel het werknemersloon.