Jasper Philipsen lijkt op weg om ook volgend jaar in de kleuren van Alpecin-Deceuninck te koersen.© AFP

Waar rijdt Jasper Philipsen volgend seizoen? Bij UAE maken ze zich alvast geen illusies meer: “Denk niet dat hij voor ons kiest”

De toekomst van Jasper Philipsen (26) ligt nog niet vast, maar bij UAE Team Emirates verwachten ze niet dat hij terugkeert naar zijn oude team. De ploeg van Tadej Pogacar deed een voorstel aan de groene trui van de Tour, maar die lijkt daar niet op in te gaan.

sfj

In 2019 en 2020 koerste Philipsen al voor het team uit de Emiraten. Een hereniging lijkt niet in de maak. UAE was nochtans in de running, samen met BORA-hansgrohe en uiteraard Philipsens huidige team, Alpecin-Deceuninck. Mauro Gianetti verwacht niet dat ze Philipsen wisten te overhalen.

“Het zou mooi zijn, mocht Philipsen voor ons tekenen, maar ik denk niet dat het die kant uitgaat. Een harde neen hebben we nog niet gekregen, maar ik denk niet dat hij voor ons kiest en eigenlijk is dat ook logisch”, zegt de Zwitserse CEO van UAE Team Emirates.

UAE vangt dus achter het net. Dan zouden op papier enkel Alpecin-Deceuninck en BORA-hansgrohe nog overblijven als gegadigden, maar ook dat laatste team lijkt niet meer echt in de running. Alles wijst dus in de richting van een contractverlengingen bij Alpecin-Deceuninck. “We hadden hem graag bij ons gehad”, zegt Gianetti nog. “Welk team wil Philipsen niet? Alleen heeft Alpecin de voorbije jaren zo’n buitengewoon werk met hem afgeleverd, dat het logisch zou zijn dat hij gewoon blijft.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer