VIDEO. Is dat dan kampioenengeluk? Club komt op voorsprong na wel heel knullig misverstand tussen McKenzie en Vandevoordt

Onwaarschijnlijk knullig doelpunt in de wedstrijd tussen KRC Genk en Club Brugge. Een op het eerste zicht ongevaarlijke voorzet van Kyriani Sabbe verdween in doel omdat Mark McKenzie z’n doelman Maarten Vandevoordt op het verkeerde been zette. Mogen we stilaan beginnen spreken over kampioenengeluk bij Club?

Maxime Caeyman

Geen vuiltje was er aan de lucht voor Genk. De Limburgers waren het felst aan de wedstrijd begonnen en hadden in de eerste helft het overwicht. Tot minuut 38. Sabbe bracht de bal voor doel, maar niemand van Club stond op de juiste plaats. Gevaar geweken zo leek het, maar McKenzie bukte zich, in de veronderstelling dat Vandevoordt de bal wel zou plukken. De Genk-doelman was verrast en had geen reflex meer in huis en zo dwarrelde de bal in doel. 0-1 voor Club. Een foute inschatting van McKenzie of had Vandevoordt iets geroepen richting z’n verdediger? Het zal Club alleszins worst wezen, zij staan op voorsprong.