Direct naar artikelinhoud
TV-tips

Dit mag u niet missen op tv vanavond

Jens Dendoncker.Beeld VTM

Om deze ijskoude maandag te ontdooien hebben we onze tv-tips voor u op een rijtje gezet. Vanavond staan er straffe documentaires op het menu maar u kan evengoed lekker ontspannen met een romantische komedie of het beste van Hoe zal ik het zeggen? Het volledige aanbod vindt u hier.

Facebook en ik

Documentairereeks (2019) van journalist Tim Verheyden naar aanleiding van de 15de verjaardag van Facebook. In de eerste aflevering ‘Te koop: uw diepste gevoelens’ onderzoekt Verheyden de impact van Facebook op onze privacy. Wat weet Facebook allemaal over ons? Waarom willen ze dat weten? Hoe komen ze dat te weten? En kan dat kwaad, die datahonger? Verheyden probeert bij Facebook zelf aan te kloppen om te weten te komen wat ze van hem weten en met wie ze dat delen. Daarnaast onderzoekt hij hoe Facebook aan al onze data komt.

Lees hier het interview met Tim Verheyden: “Vreemd dat niet meer mensen hun account afsluiten”

Om 21.20 uur op Canvas.

Beeld uit 'Facebook en ik' met Tim Verheyden.Beeld VRT

Hoe zal ik het zeggen?

Comedian Jens Dendoncker neemt in zijn show (2018) nietsvermoedende bekende en onbekende mensen beet. In deze compilatieaflevering ziet u de strafste boodschappen van het afgelopen seizoen. Zo ook Yorne, die aan zijn omgeving wil vertellen dat hij op jongens valt. Hij haalt daarvoor alles uit de kast: een luchtballon, een boodschap in een graanveld en bovenal, zichzelf.

Om 20.35 uur op VTM.

Presentator Jens Dendoncker.Beeld VTM

Morning Glory

Amerikaanse romantische komedie geregisseerd door Roger Michell. Becky Fuller (Rachel Adams), een hardwerkende tv-producer, krijgt de kans van haar leven als ze de productie mag verzorgen van het nieuwsprogramma Daybreak, op een van de vier grote nationale netwerken. Vrijwel meteen moet ze echter een collega ontslaan en de legendarische nieuwslezer Mike Pomeroy (Harrison Ford) zien te overtuigen de job over te nemen.

Om 20.35 uur op Vitaya.

Icons: The Greatest Person of the 20th Century

Portrettenreeks gepresenteerd door Sanjeev Bhaska over de meest historische figuren van de 20ste eeuw. In de aflevering ‘Activists’ schat Sanjeev de verwezenlijkingen en het nalatenschap in van Mahatma Gandhi, Helen Keller, Martin Luther King Jr. en Emmeline Pankhurst, vier van de grootste activisten van de 20ste eeuw. Gandhi dwong als pacifist de onafhankelijkheid van India af. De doofblinde Keller gebruikte haar beroemdheid om te strijden voor de rechten van gemarginaliseerde mensen.

Om 22.00 uur op BBC2.

Mahatma Ghandi.Beeld Wikimedia Commons

2Doc: Of Fathers and Sons

Duitse documentaire (2017) van regisseur Talal Derki waarin hij terugkeert naar zijn geboorteland Syrië en het leven in oorlogsgebied van binnenuit filmt. In een dorpje in Noord-Syrië woont hij twee jaar bij de familie van Al Nusra-strijder Abu Osama. De kinderen daar worden al jong getraind om als soldaten van God in de voetsporen van hun vader te treden.

Om 22.55 uur op NPO2.