© atv

Mortselse baseballclub speelt eerste wedstrijden op nieuw terrein van het Sportlandschap

Mortsel -

Cantincrode Baseball en Softball Stars speelt zijn eerste wedstrijden op zijn nieuw terrein. Na een gedwongen verhuis van de overzijde van de Krijgsbaan is het Sportlandschap nu de thuis van de club.

Begin vorig jaar moest Cantincrode Baseball en Softball Stars, toen nog Mortsel Stars, na veertig jaar zijn terrein naast de luchthaven van Deurne verlaten. De club stond ook zelf in voor de kosten voor het afbreken van zijn accommodatie op de plek waar Captain Jack naar lonkt.

Omdat het nieuwe terrein op het Sportlandschap nog niet klaar was, begon de club voor zijn thuiswedstrijden aan een tocht langs clubs uit de buurt. “De aanleg van het nieuwe terrein heeft veel vertraging gekend door de weersomstandigheden. Onze verhuis zorgde voor een moeilijke periode want het ledenaantal daalde van 105 naar 58. Afgelopen week hebben we voor het eerst getraind. De leden en de ouders zijn blij dat we weer een thuis hebben”, vertelt voorzitter Damon Baesen.

Zondag kan iedereen de club terug in Mortsel ontdekken. Van 9.30 tot 16.30 uur zijn er verschillende wedstrijden te bekijken. “De competitie is een maand aan de gang, nu willen nu weer spelen en groeien. Op termijn willen we nog een cafetaria voorzien langs ons terrein.” (fisp )

© Filip Spoelders

© Filip Spoelders

© Filip Spoelders

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mortsel