De Crowd Beacon van The Safe Group.© TSG

The Safe Group slaat interessante vis aan de haak: Extrema Outdoor

Hasselt/Houthalen-Helchteren -

Het Hasseltse gespecialiseerde securitybedrijf The Safe Group was al actief voor verschillende aspecten van de beveiliging op Rock Werchter, Pukkelpop, Tomorrowland, de Gentse Feesten en de Lokerse Feesten. Voor dit weekend hebben ze een ‘interessante’ nieuwe vis aan de haak geslagen: het dance festival Extrema Outdoor in Houthalen-Helchteren.

Dominiek Claes

Ilja Theuwissen.© TSG

De wortels van The Safe Group gaan terug tot in 2011, toen Ilja Theuwissen (41) van de organisatie van Rock Werchter de kans kreeg om het festivalterrein uit te rusten met draadloze camerabewaking. “Dat was toen baanbrekend”, herinnert Ilja Theuwissen zich. “En Rock Werchter als klant, dat kan als referentie natuurlijk tellen.” Even later klopte ook Pukkelpop op de deur, en de trein was zo goed als vertrokken. De storm die Pukkelpop trof in 2011 en de vreselijke terreurdaden in Brussel in 2016, maakten dat organisatoren en overheden nog meer de focus gingen leggen op beveiliging.

Security

The Safe Group werd feitelijk geboren in 2014, toen Pieter Jouck (41) zich als managing partner aansloot bij het bedrijf van Ilja Theuwissen. Hij bracht een zak ervaring mee vanuit de securitywereld, opgedaan bij bedrijven als Genetec en Entelec Control Systems. “Sindsdien hebben we onze activiteiten vanuit de camerabewaking weten verruimen naar beveiligde netwerken, controlekamers, crowd management, noodcommunicatie, maar ook naar decibel- en windmeters, IoT, digitale communicatie en wifi”, zegt Ilja Theuwissen. “Wij ontzorgen de organisatoren op al deze vlakken.”

© Sven Dillen

Extrema Outdoor

Met het festival Extrema Outdoor, dat dit weekend in Houthalen-Helchteren zo’n 25.000 bezoekers per dag verwacht, heeft The Safe Group een nieuwe vis aan de haak geslagen. “Een interessante nieuwe klant”, zegt Ilja Theuwissen. “Wij krijgen er de gelegenheid om er onze nieuwste ontwikkeling in het voetlicht te zetten.” The Safe Group ontwikkelde met name een systeem om bij grote evenementen centrale boodschappen te verspreiden onder het publiek: de Crowd Beacons.

LEES OOK: Eerste festivalgangers op post voor Extrema Outdoor: “Je kan hier 100 procent jezelf zijn”

Info en richtlijnen

“Crowd Beacons zijn kant-en-klare LED-palen van vier meter hoog, waar boodschappen - luchtige info maar ook serieuze veiligheidsrichtlijnen - op verschijnen voor voorbijgangers”, verklaart Ines Kefel, verantwoordelijk voor marketing & sales bij The Safe Group. “Die maken mensen aan het lachen, wijzen de weg, informeren over artiesten, maar het zijn ook de infoborden die gebruikt worden bij noodsituaties. Deze Crowd Beacons mogen in het midden van het publiek geplaatst worden. Het enige wat ze nodig hebben is een stopcontact. Als dat niet voorhanden is, kunnen de Crowd Beacons uitgerust worden met super stille en compacte noodgeneratoren. Ze zijn bestand tegen windkracht tien, en de bediening gebeurt centraal.”

© RR

Bedrijven en politie

The Safe Group mikt niet enkel op organisatoren van grote en minder grote evenementen. Ook bedrijven (zoals Group Bruno) en overheden zijn er klant voor hun camerabewaking, crowd management en digitale communicatie. “De politiezones LRH en Leuven zijn bijvoorbeeld onze grootste vaste klanten”, zegt Ilja Theuwissen. “Het is ook hier - bij bedrijven, politie en overheden - dat we de belangrijkste groei voor ons bedrijf verwachten. In 2023 draaiden we met 26 medewerkers een omzet van 4,5 miljoen euro. Binnen vijf jaar moet dat 15 miljoen euro zijn. We denken er ook aan om in de rest van Vlaanderen een aantal extra vestigingen te openen, zodat we dichter bij onze klanten kunnen zitten voor technische ondersteuning.”

LEES OOK: “Techniek maakt job van veiligheidsdiensten efficiënter”

LEES OOK: Vijftig camera’s houden Winterland in de gaten

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer