Kimberly en Stefano wonen straks met hun baby bij zijn ouders: ‘Huren was voor mij geen optie’

Achtergrond
Werkende jongeren wonen vanwege de krapte op de woningmarkt langer bij hun ouders. Sommigen stellen daarom het krijgen van kinderen uit. Ook voor Kimberly en Stefano is een eigen huis ‘gewoon niet te doen’. Toch maakten zij een andere keuze.
Iva Venneman / vk
zaterdag 27 april 2024 om 16:14
Angelique en Mario ­Geraeds thuis in Breda op de bank met hun zwangere schoondochter Kimberly Roovers en zoon Stefano.
Angelique en Mario ­Geraeds thuis in Breda op de bank met hun zwangere schoondochter Kimberly Roovers en zoon Stefano. beeld Marcel van den Bergh

Nu kunnen ze nog tegenover elkaar gamen, ieder aan een eigen bureau, vlak naast hun tweepersoonsbed. Maar over negentien weken moet de schermopstelling van Kimberly Roovers (25) en Stefano Geraeds (26) plaatsmaken voor het ledikantje en de commode van hun eerste kind. Dat het behelpen wordt, is duidelijk. Dat is het nu al, getuige het traytje cola en de op elkaar gestapelde dozen babydoekjes op de grond. Het stel leeft en slaapt namelijk in een ruimte van 20 vierkante meter, op de zolderverdieping van Geraeds’ ouderlijk huis.

‘Natuurlijk had ik liever eerst een eigen huis gehad, voordat we kinderen kregen’, zegt Stefano, als hij op een doordeweekse avond met zijn vriendin en ouders Mario (54) en Angelique Geraeds (51) aan de keukentafel i..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Stolpersteine is een project van de Duitse kunstenaar Gunther Demnig (1947, Berlijn). Zijn motto is ‘Een mens is pas vergeten als zijn naam vergeten is’.

Drie struikelstenen die holocaustslachtoffers herdenken uit de stoep gewrikt in Dordrecht: 'Buitengewoon bedroevend'

Het terugplaatsen van drie verdwenen struikelstenen in Dordrecht gaat waarschijnlijk een paar maanden duren, zegt de werkgroep Stolpersteine Dordrecht. Burgemeester Kolff spreekt van een ‘buitengewoon bedroevende’ actie.

In Amsterdam vonden deze week verschillende pro-Palestijnse protestacties plaats.

Waarom liepen de UvA-protesten voor Gaza uit de hand? 'Er ontstond een soort Beeldenstorm.'

De escalatie is volgens UvA-student Titus van der Valk vooral te wijten aan het harde optreden van de politie. 'Maar niet iedereen was Gandhi inderdaad.'

Joost Klein zou als vijfde optreden in de dress rehearsal voor de finale. Hij werd zonder uitleg overgeslagen.

Joost Klein wordt overgeslagen bij repetitie, de organisatie doet onderzoek naar een 'incident'

De Nederlandse songfestivalinzending Joost Klein repeteert voorlopig niet voor de finale. De EBU doet onderzoek naar een ‘incident’ rond de Fries, staat in een verklaring van de omroepenkoepel.

Nederland zijn geneigd zich te veel te verzekeren. Vraag je daarom af of je een reisverzekering nodig hebt.

Is die reisverzekering nou echt nodig? 'Grote kans dat je voor telefoon niks terugkrijgt'

Nederlanders reizen ook deze zomer weer de hele wereld over. Wanneer is het nuttig om een reisverzekering af te sluiten, en wanneer kun je ook prima zonder?

Losse straatstenen en graffiti op gevels zijn de stille getuigen van de UvA-studentenprotesten in Amsterdam.

Agressieve teksten bij studentenprotesten verbazen Bart Wallet: 'Nuance is het eerste slachtoffer'

Demonstranten van Amsterdamse universiteiten eisen dat die hun contacten met Israëlische instellingen stopzetten. Dat zal averechts werken, stelt Bart Wallet.

Protest bij de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De demonstranten protesteren uit solidariteit met pro-Palestijnse studenten die bij eerdere protesten bij de Roeterseilandcampus en het Binnengasthuisterrein door de politie werden verwijderd.

ME opnieuw paraat nu universitaire protesten zich naast Israël ook tegen het politiegeweld richten

Na dagen van pro-Palestijnse betogingen richten de protesten zich nu tegen het politiegeweld. Ruim dertig demonstranten zaten donderdagavond nog vast. Enkelen van hen worden berecht. De ME was opnieuw paraat.