Bron: Hamas maandag naar Egypte voor gesprek over bestand

Nieuws
Hamas stuurt maandag een delegatie naar de Egyptische hoofdstad Caïro om te onderhandelen over een staakt-het-vuren in Gaza. Dat heeft een anonieme bron gezegd tegen het persbureau Reuters. Er zal gesproken worden over een voorstel voor een bestand van landen die helpen bemiddelen en de Israëlische reactie daarop.
anp
zondag 28 april 2024 om 12:34
Afbeelding
beeld anp

Nieuwswebsite Axios meldde op gezag van twee Israëlische bronnen dat in het nieuwste voorstel van Israël staat dat het land bereid is om te praten over het ‘herstel van een duurzame rust’ in Gaza als alle gijzelaars zijn vrijgelaten. Tot nu toe is Israël niet bereid tot een permanent staakt-het-vuren omdat de regering eerst alle doelen wil bereiken, waaronder het einde van Hamas.

Er wordt al maanden gesproken over een bestand in Gaza. De afgelopen weken leken die onderhandelingen in een impasse beland te zijn. Dit weekend zei de voorzitter van het World Economic Forum (WEF) Børge Brende dat er toch weer wat beweging in lijkt te komen en er ‘enig nieuw momentum’ ontstaat.

Op een bijeenkomst van het WEF in Saudi-Arabië wordt dit weekend ook over Gaza gesproken. Onder anderen de Amerikaanse buitenlandminister Antony Blinken en de Palestijnse president Mahmoud Abbas zijn erbij. Israël is niet aanwezig.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Kleine minnen op Wall Street na beter dan verwacht banenrapport

De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine verliezen gesloten. De aandacht van beleggers op Wall Street ging vooral uit naar het belangrijke rapport over de Amerikaanse arbeidsmarkt dat veel beter uitviel dan verwacht.

Afbeelding

Britse buitenlandminister voor de gek gehouden

De Britse buitenlandminister David Cameron heeft berichten uitgewisseld en een videogesprek gevoerd met iemand die zich voordeed als de voormalige Oekraïense president Petro Porosjenko. Later werd vastgesteld dat het nep was, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Afbeelding

Deense premier op straat geslagen door man

De Deense premier Mette Frederiksen is op straat in Kopenhagen geslagen door een man. De man is gearresteerd, melden Deense media.

Afbeelding

ECB-president Lagarde: strijd tegen inflatie nog niet voorbij

De strijd van de Europese Centrale Bank (ECB) tegen de inflatie is nog niet voorbij en beleidsmakers van de bank moeten daarom waakzaam blijven. Dat schreef ECB-president Christine Lagarde in een opinieartikel dat in verschillende Europese kranten is verschenen.

Afbeelding

VS gaan strategische oliereserves verder aanvullen

De Amerikaanse regering gaat de strategische olievoorraden van de Verenigde Staten verder aanvullen met 6 miljoen vaten. De Amerikaanse overheid vindt het een goed moment om dat te doen nu de olieprijzen de afgelopen tijd zijn gedaald.

Afbeelding

Jemenitische Houthi's houden elf VN-medewerkers vast

De Verenigde Naties bevestigen dat elf medewerkers in Jemen zijn vastgezet door de Houthi's. Er wordt opgeroepen tot hun onmiddellijke vrijlating. Een VN-woordvoerder zegt dat wordt gewerkt aan de veilige, onvoorwaardelijke en snelle vrijlating van het personeel.