Verdacht pakketje aangetroffen in centrum van Zutphen

Nieuws
anp
zondag 28 april 2024 om 17:40
Afbeelding
beeld anp

In de Marspoortstraat in het centrum van Zutphen is zondagmiddag een verdacht pakketje aangetroffen. Dat bevestigt de politie na berichtgeving door Omroep Gelderland. Volgens een woordvoerster gaat het om ‘iets dat zou lijken op een mogelijk explosief’.

De Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ter plaatse om onderzoek te doen. Ook zijn uit voorzorg een ambulance en de brandweer opgeroepen. De straat waar het verdachte pakketje werd aangetroffen is afgezet.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

LAKS heeft al 360.000 klachten binnen over eindexamens

Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) heeft tot nu toe zo'n 360.000 klachten binnengekregen over de examens. Dit is veel meer dan vorig jaar. Toen eindigde de teller na ruim twee weken op 312.000 klachten.

Afbeelding

Grote groep keert zich tegen politie bij onrust centrum Amsterdam

In Amsterdam heeft een grote groep 'agressieve demonstranten' zich tegen de politie gekeerd bij acties in het centrum. Op de Kalverstraat waren maandagmiddag enkele tientallen tegendemonstranten op de been die naar een pro-Israëlactie van de SGP op de Dam wilden gaan.

Afbeelding

Kabinet roept Israël 'met klem' op te stoppen met aanval Rafah

Het kabinet roept Israël "met klem" op te stoppen met de aanvallen op Rafah, schrijft demissionair premier Mark Rutte op X. Bij een aanval op het vluchtelingenkamp afgelopen zondag zijn tientallen mensen omgekomen.

Afbeelding

Hamas schort gesprek op over bestand na aanval op tentenkamp Rafah

Na de dodelijke Israëlische aanval op een tentenkamp met ontheemden aan de noordrand van Rafah, schort de Palestijnse beweging Hamas naar eigen zeggen de onderhandelingen over een eventueel bestand in de Gazastrook voorlopig op.

Afbeelding

Vivoryon Therapeutics verdubbeld in waarde op Damrak

Vivoryon Therapeutics is maandag ruim in waarde verdubbeld op de aandelenbeurs in Amsterdam. Het aandeel van de Duitse biotechnoloog is sinds de kwartaalupdate van vorige week donderdag al flink meer waard geworden. Maandag sloot Vivoryon de handelsdag bijna 105 procent hoger af.

Afbeelding

Geen publiek bij volgende thuiswedstrijd Utrecht in Eredivisie

Bij de volgende thuiswedstrijd van FC Utrecht in de Eredivisie mogen geen toeschouwers op de tribunes zitten. Burgemeester Sharon Dijksma heeft daartoe besloten na de supportersrellen van zondag.