© Netflix

BINGETIP. ‘The end of the F***ing world’: Het f***ing einde

Even charmant als cynisch, bol staand van de suspense en donkere humor: vergeef ons de schuttingtaal hierboven, maar als er één serie is die een stortvloed aan superlatieven verdient, is het ‘The End Of The F***ing World’ wel. Geloof de f***ing hype.

jbou

En toch: wie de twee van nauwelijks in te tomen woede doordrongen pubers Alyssa (Jessica Darden) en James (Alex Lawther) voor het eerst ziet, kan zich moeilijk van de angst ontdoen dat deze achtdelige miniserie het hormonale pad van de tienerclichés lijkt te gaan bewandelen. Maar al snel kruipt ‘World’ - een bewerking van de gelijknamige graphic novel door het Britse Channel 4, die sinds januari zijn weg naar Netflix gevonden heeft - onder je huid. Heeft natuurlijk alles te maken met die heerlijke personages: zij blijkt een sociaal onaangepast etterbakje, hij een psychopaat die de huisdieren van de buren afmaakt ter voorbereiding van “het grotere werk”. Samen nemen ze de vlucht vooruit: Alyssa weg van de stomme wereld en een vreselijke stiefvader, James om te oefenen op zijn eerste slachtoffer. Het wordt een roadtrip gevuld met allerhande gevaarlijke klanten, een hoop knullige misdaden en enkele grote teleurstellingen. Oh, en een - nu ja - “romance”, waardoor James en Alyssa gaandeweg ontdekken wie ze zijn. En dat die personen heel erg verschillen van wat ze zelf hadden ingebeeld.

Er wordt in koor gejubeld over ‘World’: op Rotten Tomatoes, de verzamelsite voor professionele recensies, had de serie zelfs een tijdje de perfecte score van 100 procent. Wij kunnen enkel aansluiten: ‘World’ dendert voort op een even atypisch als fascinerend verhaal, gevuld met evenveel suspense als gitzwarte humor. Het ziet er bovendien geweldig uit, met Engelse landschappen die door subliem camerawerk - Wes Anderson meets Tarantino - eerder ten westen van Kansas City lijken te liggen. De locaties en de soundtrack vol sixties- tot en met eighties-klassiekers geven deze voortjakkerende roadtrip trouwens al snel de allures van een ‘Bonnie And Clyde’ voor pubers, of een ‘True Romance’ voor de huidige generatie.

Dus binge je als een gek, en ben je na acht keer 20 schamele minuten brutaal aan het eind beland. Nog steeds onzeker of je James en Alyssa wil knuffelen of opsluiten tot ze de midlifecrisis voorbij zijn. Het enige wat we met zekerheid kunnen zeggen, is dat we meer f***ing afleveringen willen, en snel een beetje.

Nu te zien op Netflix.