Vier brandweerkorpsen opgeroepen om overleden vrouw van 350 kilogram uit flat te evacueren

Themabeeld.© BELGAIMAGE

Brandweermannen van vier verschillende korpsen zijn uren in de weer geweest om in Orange, in het zuiden van Frankrijk, een overleden vrouw uit haar flat te evacueren. Het slachtoffer woog ruim 350 kilogram. Om haar buiten te krijgen, moest zelfs een deel van een muur worden gesloopt en werd een kleine hefkraan ingezet.

tg
Bron: Le Dauphiné

De brandweer wordt wel vaker opgeroepen om te helpen bij de evacuatie van zieke, gewonde of overleden personen uit hun woning of appartement. Maar de interventie in de rue du Noble in Oranje, in het departement Vaucluse, in het zuiden van Frankrijk, zullen de pompiers niet snel vergeten.

Een ziekenwagen en een MUG-dienst waren opgeroepen voor een zieke vrouw die in levensgevaar verkeerde. Alleen konden ze haar niet zo maar meenemen. De vrouw van 64 jaar woog namelijk ruim 350 kilogram en kon onmogelijk op een draagberrie naar buiten worden gebracht.

Eerst werd één brandweerploeg opgeroepen, uiteindelijk werden in totaal vier korpsen naar het appartement gestuurd.

(Lees verder onder de post)

Hulp kon helaas niet meer baten voor de vrouw. Ze stierf ter plaatse. Wat de precieze doodsoorzaak was, is niet bekend. Al was ze wel al langer ziek.

De begrafenisondernemer die was opgeroepen om het lichaam op te halen, had geen aangepast voertuig om de vrouw mee te nemen. Daarom werd besloten om haar in een grote ziekenwagen met extra sterke brancard weg te brengen. Alleen was het onmogelijk om haar via de smalle traphal naar beneden te brengen.

Niet de zwaarste

Met haar ruim 350 kilogram was de Franse vrouw niet de zwaarste vrouw ter wereld. In 2017 stierf de 36-jarige Egyptische Eman Abdul Att nadat ze met een vrachtvliegtuig naar een ziekenhuis in Abu Dhabi was gebracht. Daar overleed ze kort na aankomst. Ze woog zo’n 500 kilogram. De laatste 20 jaar was ze haar kamer niet meer uitgeweest.

Carol Ann Yager uit Michigan, die in 1994 stierf, zou op haar zwaarst zelfs 727 kilogram hebben gewogen. Al is dat nooit officieel vastgesteld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen