Negen overtreders uitgaansprotocol in Westmalle krijgen verwittiging

Malle -

Negen overtreders van het protocol rond het uitgaansleven in Westmalle hebben een aangetekend schrijven ontvangen met een verwittiging. Dat laat burgemeester Sanne Van Looy (N-VA) weten. Bij een volgende overtreding volgt een plaatsverbod om de openbare orde te vrijwaren.

“In Malle ben je welkom om te genieten van onze bruisende gemeenschap, maar baldadigheden en respectloosheid horen hier niet thuis”, aldus de burgemeester van Malle. “Al diverse maatregelen hebben we getroffen om het uitgaansleven aangenaam te houden voor iedereen, dankzij constructieve gesprekken met alle betrokkenen. Die maatregelen werpen hun vruchten af, als iedereen zich aan de afspraken houdt. Door sommigen worden die met de voeten getreden. Negen overtreders krijgen – zoals de procedure het voorschrijft – een verwittiging in de bus. Bij een volgende overtreding volgt een plaatsverbod om de openbare orde te vrijwaren.”

De burgemeester dankt politie Voorkempen voor het speurwerk en de aanwezigheid op het terrein. Of de overtreders ook een boete krijgen? “Er zijn pv’s opgesteld, die hun eigen weg nog gaan vinden.”

Ondanks het alcoholverbod op de openbare weg op bepaalde uren in het uitgaansleven van Westmalle was de overlast weer gestegen, met nachtelijk geroep, dealen en wildplassen. De gemeente Malle wil graag dat Westmalle een toffe uitgaansplek blijft voor de eigen jeugd zoals het altijd is geweest, maar tolereert niet langer de overlast.  (kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV