James Hetfield tijdens een concert van Metallica in Birmingham, 30 oktober 2017
Foto: Photo News

Metallica-frontman zet tattoo "met een snufje crematie-as" van Motörhead-legende

James Hetfield, frontman van de metalband Metallica, heeft een tattoo laten zetten waarin de crematie-assen van Lemmy Kilmister van Motörhead verwerkt zijn. Dat maakt Hetfield bekend op de Instagram-pagina van Metallica.

"Een eerbetoon aan mijn vriend en inspiratiebron Lemmy Kilmister. Zonder hem zou er geen Metallica zijn." Dat schrijft James Hetfield op de Instagrampagina van zijn band Metallica. 

Kilmister was de frontman van metalband Motörhead. Hij overleed in 2015 aan de gevolgen van kanker. Hetfield liet een schoppenaas of 'Ace of spades' op zijn middelvinger zetten, een verwijzing naar een van de bekendste nummers van Motörhead.

Het gaat om "zwarte inkt gemengd met een snufje van zijn crematie-as, die mij zo vriendelijk werd geschonken", vervolgt Hetfield. "Nu kan hij nog steeds zijn middelvinger opsteken naar de wereld."

Lemmy Kilmister tijdens een concert van Motörhead op de Lokerse Feesten, 3 augustus 2014
Foto: Photo News

Kilmister liet een deel van zijn assen opbergen in verschillende kogelhulzen, die dan verdeeld werden onder zijn naasten. Zo lieten een tourmanager en productie-assistent van Motörhead er ook al een tattoo mee zetten.

Verder zijn ook al urnes met as van de zanger onthuld op muziekfestivals en in zijn favoriete bar in Los Angeles.

Bekijk: een urne waarin assen zitten van de Lemmy Kilmister

Meest gelezen