© Isosport

Anderlecht of Club Brugge? Union-spelers kiezen geen kant voor cruciale wedstrijd vanavond: “Ik ben niet al te gek van al die scenario’s”

Job done. Union heeft na de zege tegen Cercle nog steeds een waterkansje op de titel, maar dan zal het volgende week allemaal moeten meezitten. En ook het resultaat van vanavond tussen Anderlecht en Club Brugge is van groot belang. Alleen is het bijzonder moeilijk om kant te kiezen in die wedstrijd.

Thomas Cami

Het is een bijzonder geval, deze eindstrijd: Union won wel en doet nog mee voor de prijzen, en toch is het onduidelijk welke ploeg vanavond beter punten laat liggen. Een gelijkspel lijkt het worst case scenario, want dan moeten zowel Anderlecht als Club volgende zondag punten laten liggen én moet Union vooral zelf winnen als het de titel nog wil pakken.

Charles Vanhoutte houdt zich alleszins niet te veel bezig met de verschillende scenario’s. “Wat nu? Dat is aan jullie hé, jullie zijn de masters in de analyses”, aldus de 25-jarige middenvelder. “Ik zou echt niet weten wat de beste uitslag is vanavond. Ik ben er eigenlijk ook niet echt mee bezig, we focussen vooral op onszelf. Wat er vanavond gebeurt, hebben we zelf niet in de hand. In je carrière leer je dat je daar dan geen aandacht aan moet besteden, anders word je zot. We focussen op wat we zelf wél in de hand hebben, en vandaag hebben we onze eerste opdracht volbracht. Volgende week moeten we opnieuw winnen, en dan zien we wel wat er uit de bus komt.”

Niet gek van alle scenario’s

Eén ding is zeker intussen: de titelstrijd zal opnieuw op de laatste speeldag pas in een beslissende plooi vallen. “En voor de gazetten is dat fantastisch hé”, weet Vanhoutte. “Het systeem is er voor gemaakt dat er veel spanning is, en kijk. Van al die scenario’s word ik eigenlijk niet zo gek, jullie misschien wel”, besluit de Belg.

Ook Cameron Puertas was blij dat zijn ploeg deed wat het moest doen, maar ook de Zwitserse Spanjaard heeft moeite om zijn voorkeur voor vanavond uit te spreken. “Als we er in wilden geloven, wisten we dat we vandaag echt moesten winnen. Dat hebben we gedaan. Er rest ons nog één wedstrijd, en waarom zouden we niet meer in de titel geloven?”

“Ik heb geen idee voor wie ik vanavond moet supporteren, nee. Er zijn veel te veel dingen waar rekening mee gehouden moet worden. Het zou fantastisch zijn mocht het nog lukken, dat staat vast.”

De Union-spelers kijken alleszins niet samen naar de wedstrijd vanavond. “Ik heb iedereen al veel te veel gezien dit seizoen”, lacht Vanhoutte. “We gaan allemaal gewoon naar huis. Ik heb zelf nog een tuinfeest, en ik kijk daar op groot scherm.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer